29.2 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

McLaren και Morgan έκλεισαν τα εργοστάσια τους στην Αγγλία

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Αγγλίας για γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας την περασμένη Δευτέρα εξαιτίας του νέου κορωνοϊου, όλες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην βρετανική επικράτεια αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους.

Έτσι, η McLaren, όπου το κύριο εργοστάσιο της βρίσκεται στον Woking, ενώ διαθέτει και μια μονάδα παραγωγής carbon μερών κοντά στο Sheffield, ανακοίνωσε ότι έχει αναστείλει την παραγωγή τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Απριλίου.
Στην ανακοίνωση της η McLaren δήλωσε ότι έλαβε αυτή την απόφαση για να εξασφαλίσει την ασφάλεια του εργατικού της δυναμικού, υπό το πρίσμα των τελευταίων κυβερνητικών συμβουλών.

Αντίστοιχα, και η Morgan έκλεισε το εργοστάσιό της στην πόλη Malvern, με εκπρόσωπο της να δηλώνει:
Έχουμε λάβει την απόφαση να κλείσουμε το εργοστάσιό μας για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες για να ελαχιστοποιήσουμε τις μετακινήσεις προσωπικού και συνεργατών.
Η MG από την μεριά της, θέλοντας να συμβάλλει και αυτή στη μάχη ενάντια της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε πως θα παραχωρήσει δωρεάν 100 ηλεκτρικά ZS EV στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης τους επόμενους έξι μήνες.

Το ηλεκτρικό ZS φορά έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 148 ίππων που στέλνει την κίνηση στον μπροστά άξονα, με τον ηλεκτροκινητήρα να αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 44,5 kWh που προσφέρει αυτονομία 232 χλμ ανά φόρτιση σε μικτές συνθήκες, στον κύκλο WLTP.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό