35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

MasterChef 2024: Αυτός είναι ο φετινός μεγάλος νικητής

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής του φετινού τελικού του ριάλιτι μαγειρικής MasterChef.

Ο 29χρονος μάγειρας ξεχώρισε για τις ιδιαίτερες γεύσεις του αλλά και την άρτια τεχνική που έβαζε στα πιάτα του. Άλλωστε έχει εργαστεί ως βοηθός chef σε εστιατόρια σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Οι δοκιμασίες του τελικού

Η ανάδειξη του μεγάλου νικητή έγινε σε ζωντανή μετάδοση από την κουζίνα του Masterchef.

Οι τρεις κριτές άνοιξαν τους φακέλους που περιείχαν την τελική βαθμολογία των σταδίων του τελικού.

Στον πρώτο φάκελο για τη δοκιμασία του Mystery Box στη Μεσσηνία, η Χριστίνα έλαβε βαθμολογία 7/10 ενώ ο Λευτέρης 6/10.

Στη δεύτερη φάση, οι δυο διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να δείξουν τις μαγειρικές τους δεξιότητες στο τεστ δημιουργικότητας. Η Χριστίνα και ο Λευτέρης τελικά ισοβάθμησαν με 8/10 ανεβάζοντας την αγωνία στα ύψη.

Ο τρίτος φάκελος έκρινε το αποτέλεσμα αναδεικνύοντας τον μεγάλο νικητή. Οι δυο φιναλίστ κλήθηκαν να αντιγράψουν το πιάτο του γκεστ σεφ Andoni Luis Aduriz. Σε αυτή τη φάση, η Χριστίνα έλαβε βαθμολογία 7/10 έναντι του Λευτέρη που αξιολογήθηκε από τον διάσημο σεφ με 9/10.

Ο μεγάλος τελικός

Πλαισιωμένοι από τους οικείους τους αλλά και τους υπόλοιπους συμπαίκτες της φετινής σεζόν, η Χριστίνα Χριστοφή και ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος ακόνισαν τα μαχαίρια τους και διαγωνίστηκαν σε έναν αγώνα μαγειρικής αντάξιο των ικανοτήτων τους. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η ατμόσφαιρα στο πλατό ήταν άκρως γιορτινή και συγκινησιακά φορτισμένη. 

Δοκιμασία τριών αστεριών

Οι τρεις αγαπημένοι κριτές του τηλεοπτικού κοινού, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, υποδέχτηκαν τους δύο φιναλίστ στην τελευταία δοκιμασία για τον φετινό μαγειρικό διαγωνισμό.

Ο guest σεφ της βραδιάς του τελικού ήταν ο βραβευμένος με δυο αστέρια Michelin Andoni Luis Aduriz τον οποίο ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος αγκάλιασε με θέρμη. Μάλιστα, όταν πήρε τον λόγο για να μιλήσει για εκείνον, δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη συγκίνησή του. 

«Εγώ, παιδιά, αγκαλιάζομαι με τον σεφ, γιατί το 2008 είχα πάρει το αυτοκίνητό από εδώ, είχα στείλει ένα e-mail στο εστιατόριο του σεφ που έλεγε ότι “Θα κοιμάμαι στο πάρκινγκ μέχρι να με πάρετε”. Πήγα κι είχα την τύχη να βρεθώ δίπλα στον σεφ για όσο καιρό…», είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος που αγκάλιασε ζεστά τον πρώην συνεργάτη του.

Η Χριστίνα και ο Λευτέρης κλήθηκαν να αντιγράψουν όσο το δυνατό πιο πιστά ένα πιάτο του διάσημου Βάσκου σεφ που χαρακτηρίστηκε ως «έργο τέχνης».

Το έπαθλο

Ο νικητής του φετινού Masterchef θα φύγει πλουσιότερος κατά 100.000 ευρώ και με το πολυπόθητο βραβείο. Ο δεύτερος φιναλίστ θα λάβει το ποσό των 30.000 ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό