20.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Marine Day από την Air France και την KLM

Ειδήσεις Ελλάδα

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι αεροπορικές εταιρείες Air France και KLM Royal Dutch Airlines οργάνωσαν πρόσφατα το Marine Day στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση, που ανέδειξε ήδη από την πρώτη διοργάνωση τον δυναμικό ρόλο της ναυτιλίας και το ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον που οι ναυτιλιακές εταιρείες δραστηριοποιούνται, συμμετείχαν και αυτή τη χρονιά πλοιοκτήτες και υψηλόβαθμα στελέχη από τον ευρύτερο κλάδο της ναυτιλίας.

Μέσα από πάνελ συζητήσεων και παρουσιάσεις ομιλητών, τονίστηκε η σημασία τόσο της βιομηχανίας της ναυτιλίας, όσο και της αεροπορικής βιομηχανίας στη διεθνή οικονομία, καθώς και οι άρρηκτες σχέσεις μεταξύ τους. Ιδιαίτερα αναπτύχθηκε το θέμα της νέας πραγματικότητας και τονίστηκαν τα δεδομένα έπειτα από την εμπειρία της πανδημίας τα προηγούμενα χρόνια και φυσικά το μέλλον του κλάδου.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και εκείνα που αφορούν στο ανθρώπινο δυναμικό και ειδικά στα πληρώματα και τις ανάγκες τους. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ναυτιλίας παγκοσμίως αλλά και των αεροπορικών εταιρειών είναι η χρήση των βιοκαυσίμων (SAF), θέμα το οποίο δεν θα μπορούσε να λείπει από την ατζέντα του Marine Day. Τόσο η Air France, όσο και η KLM επενδύουν τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο έρευνας και χρήσης βιώσιμου αεροπορικού καυσίμου SAF, έχοντας δεσμευθεί για τη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος, με στόχο την κατά 30% μείωση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά επιβάτη έως το 2030 (εγκεκριμένο από το SBTi).

Τα τελευταία δεδομένα και τα βήματα προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον συζητήθηκαν στο θεματικό πάνελ με τη συμμετοχή ομιλητών μεταξύ των οποίων και της Remona van der Zon, διευθύντριας Βιώσιμης Στρατηγικής της KLM.

Ο περιφερειακός διευθυντής της Air France και KLM Γιάννης Πανταζόπουλος

Ο Senior Vice President Ευρώπης Air France και KLM, Noud Duyzings, που ταξίδεψε στην Αθήνα για να παραβρεθεί στην εκδήλωση, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία του Marine Day σε επίπεδο πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων στον παγκόσμιο ναυτιλιακό χάρτη, ιδιαίτερα των εξελίξεων και προοπτικών.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών και παρουσιάσεων, οι ομάδες της Air France και της KLM σε συνεργασία με τη Delta Air Lines υποδέχθηκαν στελέχη κορυφαίων Marine & Offshore εταιρειών και συνεργάτες – ταξιδιωτικά γραφεία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό