15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Marfin: Πλήρης αποζημίωση στους συγγενείς των θυμάτων

Ειδήσεις Ελλάδα

Παραιτείται το ελληνικό Δημόσιο από την αναίρεση που αφορά στην αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin.

Αυτό αποφάσισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, «ως ελάχιστο δείγμα ηθικής υποχρέωσης», για τους τρεις υπαλλήλους που έχασαν τη ζωή τους τον Μάιο (5/5) του 2010, από επίθεση με μολότοφ στο κατάστημα της οδού Σταδίου.

Αυτό σημαίνει ότι οι συγγενείς τους θα μπορούν να εισπράξουν το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε από το Εφετείο και ανέρχεται σε 2,24 εκατομμύρια ευρώ.

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Έντονα αντέδρασε στην κυβερνητική αυτή πρωτοβουλία ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «χυδαιότητα και φαρισαϊσμό» του πρωθυπουργού, που «επιβεβαιώνει πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η πολιτική εκμετάλλευση ακόμα και της τραγωδίας της Marfin». Καλεί δε τον Κ. Μητσοτάκη «μαζί με την ακύρωση της αίτησης αναίρεσης μετά την κατακραυγή, να ακυρώσει και την αυριανή υποκριτική του παράσταση».

Απάντηση Πέτσα

Απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σχολίασε πως «είναι ανατριχιαστικό και θλιβερό αυτοί που δεν καταδίκασαν ποτέ ρητά τους δολοφόνους των εργαζομένων να επενδύουν ακόμη και σήμερα στο μίσος και τον διχασμό».

Η ΝΔ

Προηγουμένως, «αδικαιολόγητη» είχε χαρακτηρίσει την απουσία των κομμάτων της Αριστεράς από την αυριανή εκδήλωση για τα θύματα της Marfin στο σημείο της επίθεσης, στο κατάστημα της Σταδίου, η Νέα Δημοκρατία, μέσω του εκπρόσωπου της, Τάσου Γαϊτάνη, που σημείωσε πως «οι απουσίες έχουν το νόημά τους».

Το ΚΚΕ

Για «υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο» από τη ΝΔ σχετικά με τα θύματα της Marfin έκανε λόγο το ΚΚΕ, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση «πιάστηκε στα πράσα» κι «έκανε την ανάγκη φιλοτιμία».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό