27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Måneskin: Με δύο αναρτήσεις ευχαρίστησαν την Ελλάδα μετά το Ejekt

Ειδήσεις Ελλάδα

Βλέποντας τους Måneskin για πρώτη φορά στην Ελλάδα καταλάβαμε τι ήταν αυτό που έκανε και την Ευρώπη να τους «υποκλιθεί» αλλά και την Angelina Jolie με την κόρη της να παρασυρθούν στον ρυθμό τους.

Το βράδυ της Τρίτης 23 Ιουλίου, οι Måneskin, το ροκ συγκρότημα από την Ιταλία που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε – όχι αδίκως – από την Eurovision το 2021, ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα χάρη στο Ejekt Festival.

Μπορεί να μην είμαι τόσο μεγάλη λάτρης της ροκ – πανκ μουσικής σκηνής, ωστόσο το συγκρότημα αυτό και σίγουρα το performance του τραγουδιστή, Damiano Da, με κέρδισαν και με έκαναν να θέλω να τους παρακολουθήσω από κοντά, απ’ την πρώτη στιγμή που έμαθα πως θα δώσουν συναυλία στην Ελλάδα.

Μόλις φτάσαμε στο Ejekt Festival, είδαμε το εντυπωσιακό Red Bull Area που είχε στηθεί για να μας υποδεχθεί και έτσι είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τους Måneskin από ψηλά, μαζί με το αγαπημένο μας ποτό συνδυασμένο με το νέο Red Bull Summer Edition με γεύση Juneberry.

Η έναρξη εκρηκτική, όπως άλλωστε αναμέναμε, με τα φωτορυθμικά να ακολουθούν τις νότες της εκρηκτικής Victoria De Angelis και του πραγματικά πολύ δυνατού Thomas Raggi.

Δεύτερο κομμάτι το Zitti e buoni, το κομμάτι με το οποίο οι Maneskin κέρδισαν την Eurovision κι εκεί είναι πραγματικά που το κοινό – και εγώ – αρχίσαμε να «ζεσταινόμαστε» για τα καλά.

Αυτό που ακολούθησε πραγματικά μάς άφησε άφωνους. Όχι πως δεν το περιμέναμε κι αυτό!

Ο Damiano Da, δίκαια είναι ο leader των Måneskin, χωρίς αυτό να σημαίνει πως τα υπόλοιπα μέλη του δεν κάνουν εξίσου καλά ο καθένας αυτό που έχει αναλάβει στο συγκρότημα. Ο frontman ωστόσο, απέδειξε πως έχει αυτό το star quality που είχαν οι παλιοί θρύλοι της ροκ. Αυτό ή το έχεις ή όχι.

Τόσο όσο εκρηκτικός, τόσο όσο και ερωτικός πάνω στην σκηνή, μάς μάγεψε και μάς παρέσυρε πολλές φορές στον ρυθμό του, κάνοντας εμάς «σκλάβους» της γοητείας του, ειδικά όταν ερμήνευσε το I wanna be your slave (Δαμιανέ μου εμείς ευχαριστούμε. Όρθιες)!

Οδεύοντας προς το φινάλε της βραδιάς η ενέργεια του συγκροτήματος και η δική μας είχε χτυπήσει κόκκινο. Ο μπασίστας Thomas Raggi, κατέβηκε ανάμεσα στον κόσμο, συνεχίζοντας να παίζει από την αρένα τα κομμάτια των Måneskin.

Λίγο αργότερα – σαν μικρό έθιμο, όπως είπε ο Damiano πως έχουν σε κάθε συναυλία τους – ανέβασαν στη σκηνή ένα μεγάλο γκρουπ από θαυμαστές τους.

Αυτοί έδωσαν και την ελληνική σημαία στον τραγουδιστή, ενώ όλοι μαζί τα «έσπασαν» λίγο πριν το φινάλε.

Με μια μικρή παύση για να μάς «καψουρέψει» λίγο παραπάνω, το συγκρότημα από την Ιταλία φάνηκε να ολοκληρώνει την εμφάνισή του λίγο νωρίτερα από το αναμενόμενο, με το κοινό να περιμένει χωρίς να πέφτει καρφίτσα αν θα βγουν ξανά στη σκηνή ή αν τελείωσε άδοξα η βραδιά.

Οι πιο πονηροί δεν πτοηθήκαμε, αφού είχαμε δει τη λίστα των τραγουδιών που θα έλεγαν και ξέραμε πως χρειάζονταν ακόμα δύο τραγούδια για να πούμε «ciao» για φέτος τουλάχιστον το καλοκαίρι στους Måneskin (σ.σ το τελευταίο τραγούδι θα ήταν και πάλι το I wanna be your slave).

Και βέβαια, οι Måneskin επέστρεψαν δίνοντάς τα όλα για τελευταία φορά στο ΟΑΚΑ.

Φεύγοντας από τη συναυλία αυτή κατάλαβα γιατί όλοι παραλυρούν στο πέρασμα των Maneskin. Από την Angelina Jolie και την κόρη της, μέχρι την Taylor Swift.

Η αποθέωση στο ελληνικό Twitter/X

Όσοι βρέθηκαν στο Ejekt Festival και την εμφάνιση των Måneskin μοιράστηκαν πολλά στιγμιότυπα από τη συναυλία στα social media. Πρωταγωνιστής, βέβαια στα πιο πολλά tweets ποιος άλλος, ο Damiano Da.

Οι δύο αναρτήσεις των Maneskin και η βράβευση

Οι Måneskin ευχαρίστησαν δύο φορές με τη σειρά τους το κοινό στην Ελλάδα και το Ejekt Festival για την εμπειρία αυτή, κάνοντας πρώτα ένα story στον επίσημο λογαριασμό τους στο Instagram.

«Ήταν το πρώτο μας show στην Ελλάδα και πήγε πολύ καλύτερα από τις προσδοκίες μας!» έγραψε το συγκρότημα.

Την επόμενη μέρα έκαναν κι ένα σταθερό ποστ στο προφίλ τους με διάφορα στιγμιότυπα από τη βραδιά.

«Σερφάροντας στη σεζόν των Φεστιβάλ όπως τ’ αστέρια.Ευχαριστούμε @ejektfestival που έκανες την πρώτη μας παράσταση στην Ελλάδα τόσο φωτεινή» έγραψε στη λεζάντα το συγκρότημα.

https://www.instagram.com/p/C9z7jS5ivQK/

Οι Måneskin λίγο πριν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα, βραβεύτηκαν κιόλας από την Panik Records για τις πολυπλατινένιες και χρυσές πωλήσεις τους στη χώρα μας, μια βράβευση που έκανε ο CEO της εταιρείας, Γιώργος Αρσενάκος.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό