27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

M5 MacBook: Θα χρησιμοποιούν τo νέο Compact Camera Module το 2025

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Apple το 2025 θα έχει έναν νέο προμηθευτή μονάδας compact κάμερας (CCM) για μελλοντικά μοντέλα MacBook που θα τροφοδοτούνται από το τσιπ M5 επόμενης γενιάς, σύμφωνα με τον αναλυτή της Apple Ming-Chi Kuo.

Γράφοντας στο Medium, ο Kuo είπε ότι η Apple θα στραφεί στη Sunny Optical για το CCM στα M5 MacBooks της. Η κινεζική εταιρεία οπτικών φακών θα παράγει μαζικά τα CCM στο Βιετνάμ και θα παρέχει ένα πλήρες σύστημα απεικόνισης ενσωματωμένο σε έναν συμπαγή παράγοντα μορφής για τα νέα laptop.

Οι κύριοι προμηθευτές μονάδων κάμερας για MacBook είναι αυτή τη στιγμή η LG InnoTek και η Sharp. Στην αλυσίδα εφοδιασμού οπτικών εξαρτημάτων της Apple, μόνο η Sunny Optical μπορεί να παρέχει ταυτόχρονα CCM και φακούς σε ένα μόνο πακέτο. Εάν οι αποστολές για τα MacBook πάνε ομαλά, ο Kuo προβλέπει ότι η Sunny Optical θα μπορούσε επίσης να γίνει ο νέος προμηθευτής CCM για μελλοντικά μοντέλα iPhone και iPad.

Η Apple σχεδιάζει να ενημερώσει το MacBook Pro 14 ιντσών με τσιπ M4 στα τέλη του 2024. Τα high-end μοντέλα MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών αναμένεται επίσης να δουν μια ανανέωση στα τέλη του 2024 με τσιπ M4 Pro και M4 Max.

Η Apple εργάζεται σε μια πιο λεπτή έκδοση του MacBook Pro, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg . Το εξαιρετικά λεπτό iPad Pro 2024 χρησιμεύει ως μοντέλο για την επερχόμενη σχεδιαστική φιλοσοφία της Apple, με την εταιρεία να σχεδιάζει να προσφέρει “τα λεπτότερα και ελαφρύτερα προϊόντα” σε κάθε κατηγορία σε όλη τη βιομηχανία τεχνολογίας.

Δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα κυκλοφορήσει ένα λεπτότερο MacBook Pro, καθώς δεν φημολογούνται αλλαγές στο σχεδιασμό για την ανανέωση του 2024, αλλά είναι πιθανό το 2025 να είναι η χρονιά που η Apple θα κάνει το ντεμπούτο της σε επανασχεδιασμένα laptop με βάση το τσιπ M5. Η Apple φημολογείται επίσης ότι εργάζεται στο Face ID για Mac και είναι πιθανό ότι το MacBook Pro θα είναι ένας από τους πρώτους Mac που θα αποκτήσουν Face ID, αλλά δεν υπάρχουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το πότε μπορεί να συμβεί αυτό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό