18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Mπλακ – αουτ της ΑΕΚ στο τελευταίο δίλεπτο (VIDEO)

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πόσο αλλοπρόσαλλη θα ήταν η ΑΕΚ της σεζόν 2000-2001 είχε φανεί από τον τρόπο με τον οποίον είχε χάσει μέσα από τα χέρια της τη νίκη στον αγώνα με τη Βάσας στη Βουδαπέστη για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, σαν σήμερα πριν από 21 χρόνια. Το 0-2 που μετατράπηκε σε 2-2 στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα δεν κόστισε τελικά την πρόκριση (νίκη με 2-0 στη ρεβάνς) όμως έδειξε πολλά για το πόσο σοβαρή και αποτελεσματική ήταν η ομάδα που ξεκινούσε με μεγάλες προσδοκίες τη σεζόν.

Στο θρυλικό Νεπ Στάντιον (που πλέον φέρει το όνομα του Φέρεντς Πούσκας) η ΑΕΚ τέθηκε αντιμέτωπη μιας μετριότατης ομάδας, γι’ αυτό και το 0-2 που διαμορφώθηκε στο 47’ και στο 50’ από αυτογκόλ του Πέτο (σε γύρισμα του Φερνάντο Νάβας) και κοντινό πλασέ του Ντέμη Νικολαϊδη αντίστοιχα.

Οι Ούγγροι, ωστόσο, δεν το έβαλαν κάτω. Προσπάθησαν να επανέλθουν, πίεσαν την ΑΕΚ που είχε επαναπαυθεί στο 0-2, σημάδεψαν δύο φορές τα δοκάρια και εν τέλει σκόραραν με τον… «αυτόχειρα» Πέτο στο 89’ και με τον Κομόντι στο 90’.

Η ΑΕΚ που μέχρι εκείνη τη μέρα είχε δώσει μόνο κάτι αδιάφορους αγώνες Κυπέλλου και είχε φέρει και 0-0 σε φιλικό με τη (μετέπειτα πρωταθλήτρια Ιταλίας) Ρόμα στο Ολίμπικο, περνούσε ένα σοβαρό τεστ, στο οποίο πήρε κακό βαθμό με την ανεπάρκεια που επέδειξε στο τέλος. Ο Γιάννης Παθιακάκης είχε στα χέρια του μια ομάδα με πολύ ταλέντο, η οποία θα απέκλειε αργότερα και τη Λεβερκούζεν, αλλά την ίδια εποχή έχανε από την Καλαμάτα με τα χέρια κάτω

Σημειωτέον ότι εκείνο το ταξίδι ήταν το τέταρτο για την ΑΕΚ στη Βουδαπέστη μέσα σε δύο χρόνια! Είχε παίξει το 1998 με τη Φερεντσβάρος, το 1999 με την ΜΤΚ και το 2000 με τη Βάσας, ενώ τον Απρίλιο του 1999 είχε μεταβεί μέσω Βουδαπέστης στο Βελιγράδι για το ιστορικό φιλικό με την Παρτιζάν την εποχή των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Ζαγοράκης, Καψής, Δέλλας, Κασάπης, Νάβας (87’ Μαλαδένης), Ζήκος, Πετκόφ, Τσιάρτας, Ρουίς (57’ Λάκης), Νικολαΐδης

Στις 12 Σεπτεμβρίου

12/9/96 ΑΕΚ-Χέμλον Χούμενε 1-0 (Κύπελλο Κυπελλούχων –δύσκολη νίκη με ένα γκολ του Ντανιέλ Μπατίστα στο 45’ απέναντι σε μια άσημη και άπειρη ομάδα, στον πρώτο αγώνα του πρώτου γύρου)

12/9/98 Πανελευσινιακός-ΑΕΚ 0-0 (A’ Εθνική –πρώτη γκέλα μετά από δύο νίκες για την κακή και αλλοπρόσαλλη τακτικά ΑΕΚ στην έδρα των νεοφώτιστων)

12/9/10 ΑΕΚ-Πανσερραϊκός 2-0 (Α’ Εθνική)

12/9/2020 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1 (Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας -ήττα χωρίς πάθος και πίστη)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό