22.3 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Mε το Renault Captur – Στο «Σπάρταθλον του Φειδιππίδη»

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα στοιχεία εκείνα που κάνουν το «Σπάρταθλο», πιο δύσκολο αγώνα παγκοσμίως, είναι η μεγάλη εναλλαγή κλιματολογικών συνθηκών, και τα αυστηρά χρονικά όρια μέσα στα οποία οι δρομείς πρέπει να περάσουν διάφορα σημεία. Για παράδειγμα, πρέπει να φτάσουν λίγο μετά τον Ισθμό της Κορίνθου, στα 80 χιλιόμετρα από την εκκίνηση μέσα σε 9,5 ώρες, αλλιώς αποβάλλονται. Έχει συμβεί δρομέας να τρέξει 200 χιλιόμετρα, και να μην πιάσει ένα όριο και να βγει εκτός. Σε αυτό τον ιστορικό αγώνα, που φέτος έκλεισε 40 χρόνια από την πρώτη φορά που διοργανώθηκε, συμμετείχαμε ως μέλη του Press team, οδηγώντας το αυτοκίνητο της χρονιάς του 2021, το Renault Captur, ένα, μοντέρνο και με ιδιαίτερο σχεδιασμό crossover, το οποίο διαθέτει, ούτε μία ούτε δύο, αλλά πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης και χώρους.

Ο λόγος που επιλέξαμε το Captur για την «δημοσιογραφική κάλυψη» του 40ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, ήταν η εργονομία την οποία προσφέρει το εσωτερικό της καμπίνας του, η οποία ντύνεται με ωραίες ταπετσαρίες, τις οποίες αγγίζουν αρκετές διακοσμητικές λεπτομέρειες, που μετατρέπουν σε απόλαυση τον χρόνο παραμονής των επιβατών σε αυτήν. Ξέρετε καθ’ οδών ένας δημοσιογράφος που καλύπτει, μία μεγάλη, και συγχρόνως διεθνή διοργάνωση, πρέπει να είναι απολύτως αυτόνομος, σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Βέβαια αυτό προϋποθέτει πάντοτε μία καλή προετοιμασία, και φυσικά ένα ετοιμοπόλεμο αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου, το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Ρεπορτάζ.  Μια τέτοια εμπειρία βιώσαμε παρέα με τους εξαίρετους συναδέλφους, Νίκο Σταραμόπουλο και Μαρία Παραβάντης, καθώς με πολύ ευκολία εξοικειωθήκαμε στα μυστικά της τεχνολογία Multi -Sense που εφοδιάζεται το Renault Captur.

Ναι χρειαστήκαμε και τα 3 προγράμματα οδήγησης, Eco, Sport, και MySense, καθώς, από την μία «κυνηγούσαμε» τους δρομείς για να προλάβουμε κάποια από τα θεαματικότερα περάσματά τους, και από την άλλη, ακολουθούσαμε με μικρή ταχύτητα, από μικρή απόσταση τις ανηφορικές τους προσπάθειες, απολαμβάνοντας συγχρόνως την χαμηλή κατανάλωση που χαρίζει το πρόγραμμα Eco. Eιδικά κατά την διάρκεια της νύχτας, όπου ξαφνιαστήκαμε ευχάριστα με την εναλλαγή των φωτιστικών αποχρώσεων του Captur, οι οποίες σου φτιάχνουν την διάθεση! Όλες οι δημοσιογραφικές αποστολές που έχω λάβει μέρος, εμπεριέχουν μεγάλη δόση ταξιδιού κατά την διάρκειά τους. Ειδικότερα όταν έχει κανείς την πολυτέλεια, να απολαύσει την αναπαυτικότητα των καθισμάτων του Captur, οδηγώντας ακόμη και με ανοιχτά παράθυρα, καθώς η αεροδυναμική του σιλουέτα επιτρέπει στον οδηγό αυτή, την «απαγορευμένη» πολυτέλεια!

Δεν θέλεις να κατέβεις από το Captur!

Σίγουρα, κάποιοι προορισμοί σε ξεσηκώνουν τόσο ευχάριστα στο κοίταγμά τους, ιδιαίτερα όταν έχει κανείς την ευκαιρία να τους απολαύσει άνωθεν! Απροβλημάτιστα σταματούσαμε, και χωρίς κάν να το σκεφτούμε, παρκάραμε το Renault μας μέσα χωμάτινα ανοίγματα, στα οποία εισχωρούσαμε χωρίς προβληματισμό. Μάλιστα δε κάναμε αρκετά χιλιόμετρα πάνω σε βατούς χωματόδρομους, από τους οποίους διέρχονταν και οι δρομείς! Είναι μεγάλο προνόμιο για τον οδηγό του Crossover Captur να κινείτε όπου μπορεί να βάλει ο νους του! Οι σηματοδοτημένες διαδρομές που οδηγούν στα μέρη της περιπέτειας, μας εξιτάρουν ευχάριστα όλους μας. Κάποιες φορές όμως κάπου σταματούν! Εκεί και μείς καλούμαστε να τραβήξουμε χειρόφρενο και να συνεχίσουμε πεζοπορώντας! Αυτό κάναμε στην βάση του Βουνού, στο Αρτεμίσιο, όπου η διαδρομή μας πλέον έγινε μονοπάτι! Κατά την οπισθοχώρησή μας  ο δρόμος μας οδήγησε στο μικρό χωριό την Λυρκεία!

Το ταξίδι είναι τρόπος ζωής

«Είμαστε ένα μικρό χωριό με λιγοστούς κατοίκους που σήμερα φτάνουν τους 511, χτισμένη στους πρόποδες του Λύρκειου Όρους. Είμαστε ημιορεινή περιοχή της Αργολίδας και η κύρια ενασχόληση των κατοίκων είναι η καλλιέργεια της Ελιάς και της Βερικοκιάς. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. Λύρκειας καθώς και οι κάτοικοι σας καλωσορίζουμε στο χωριό μας και σας ευχαριστούμε για την ολιγόωρη παραμονή σας στον τόπο μας.» Αυτό ήταν ότι πιο ευχάριστο μπορούσε να συμβεί στο ταξίδι μας! Το αντάμωμα με τους ντόπιους, και η ανταλλαγή χειραψιών, ήταν το κάτι άλλο! Όπως και η απίστευτη υποδοχή στην Λυρκεία η οποία δεν ήταν άλλη από την διανομή ενός μικρού φυλλαδίου και ενός λιλιπούτειου μικρού γυάλινου μπουκαλιού με λάδι της περιοχής. Τ

α διένειμαν δύο χαμογελαστά παιδιά, τα οποία την ώρα εκείνη, ήταν τόσο χαρούμενα, που έβλεπαν κόσμο στο χωριό τους! Η Λυρκεία είναι το check point No 43, του Σπάρταθλου, και αποτελεί κάποια από τα πολύ ωραία χωριά να επισκεφθεί κανείς, οδηγώντας πάνω στα χνάρια του Αρχαίου Ημεροδρόμου Φειδιππίδη, τα οποία περνούν σε μία από τις καλύτερες και συνάμα ήσυχες διαδρομές που κανείς μπορεί να οδηγήσει, και να απολαύσει τις αρετές ενός Crossover, όπως το Renault Captur, που μας ταξίδεψε απροβλημάτιστα, και πολύ οικονομικά γράφοντας 700 χιλιόμετρα στο οδόμετρό του, το οποίο μας άρεσε ιδιαίτερα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό