35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Mέγαλες αναζωπυρώσεις στη φωτιά στην Κύπρο

Ειδήσεις Ελλάδα

Μάχη με μεγάλες αναζωπυρώσεις δίνουν πυροσβέστες στην Πάφο, παρ όλο που βρίσκεται σε σχετική ύφεση.

Ο φόβος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κύπρου φαίνεται πως επαληθεύεται, τόσο λόγω του καύσωνα όσο και των μετρίων προς ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή όπου εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές.

Μεγάλη φωτιά στην Κύπρο: Εκκενώνονται χωριά – Στέλνει αεροσκάφη η Ελλάδα (βίντεο)

Έχουν επιστρατευθεί εκ νέου κάποια από τα πτητικά μέσα

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το μέτωπο της πυρκαγιάς παραμένει ένα, όμως οι αναζωπυρώσεις αποδεικνύονται τεράστια πρόκληση για τους πυροσβέστες.

Έχουν επιστρατευθεί εκ νέου κάποια από τα πτητικά μέσα που είχαν αποδεσμευτεί το μεσημέρι, καθώς στόχος των Αρχών είναι να μην αφεθούν οι αναζωπυρώσεις να επεκταθούν όπως συνέβη χθες με την αρχική εστία της φωτιάς.

Ζημιές σε 14 σπίτια

Δεκατέσσερις οικίες στο χωριό Πολέμι υπέστησαν καταστροφές οι τρεις εκ των οποίων κάηκαν ολοσχερώς. Η κυβέρνηση διαβεβαίωσε τους ιδιοκτήτες αδειούχων υποστατικών ότι θα αποζημιωθούν.

Το χρονικό

Η φωτιά ξέσπασε εχθές σε περιοχή με ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση και δέντρα.

Η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε με έξι οχήματα ενώ συνέδραμαν άλλα τρία του Τμήματος Δασών και ένα από την Υπηρεσία Θήρας.

Επιπρόσθετα εργάζονταν και προωθητές γαιών.

Στην περιοχή επιχειρούσε αρχικά ένα πτητικό μέσο και ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ στη συνέχεια ζητήθηκε ενίσχυση από τα διαθέσιμα τμήματα από όλη την επαρχία.

Τις από αέρος προσπάθειες συνέδραμαν στη συνέχεια και τα δύο Ιορδανικά ελικόπτερα, ένα ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς, ελικόπτερο της ΜΑΕΠ και επίγειες δυνάμεις από Επαρχία Λεμεσού και ΕΜΑΚ.

Η Πυροσβεστική προχώρησε στην εγκατάσταση προωθημένου κέντρου ελέγχου στην περιοχή, όπου σε ετοιμότητα βρίσκονταν και επιπρόσθετες ισχυρές δυνάμεις από την Αστυνομία και την Πολιτική Άμυνα.

Η σοβαρότητα της κατάστασης φαινόταν και από το γεγονός ότι οι καπνοί είχαν καλύψει μέχρι και την κοινότητα Τάλα, σε αρκετά χιλιόμετρα απόσταση νοτιότερα από το επίκεντρο της πυρκαγιάς, ενώ ορατοί ήταν και από μεγάλα τμήματα της πόλης της Πάφου, αλλά και στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

Τα αίτια της πρόκλησης της πυρκαγιάς θα εξεταστούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, philenews

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό