18.6 C
Athens
Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021

Mάρκος Σεφερλής: «Νομίζω ότι είχε εκλείψει εντελώς η μυθοπλασία»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του αποκάλυψε αν έχει άλλα επαγγελματικά σχέδια για το μέλλον, ενώ αναφέρθηκε και στο παντοπωλείο που έχει δημιουργήσει, το οποίο παρέχει δωρεάν τρόφιμα και προϊόντα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

– Αλλα σχέδια;

«Μόλις ξεκίνησα μία νέα φιλανθρωπική πρωτοβουλία, ένα παντοπωλείο με την ονομασία “Πλάι σου”, το οποίο θα παρέχει δωρεάν τρόφιμα και προϊόντα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Αυτή η στιγμή, αυτή η περίοδος, είναι κατάλληλη όσο καμία άλλη για να υλοποιήσω αυτό το σχέδιο. Ο κόσμος γύρω μας έχει μεγάλο πρόβλημα, τώρα με την πανδημία, και ήθελα να είμαι δίπλα τους».

– Πού λειτουργεί αυτό;

«Είναι πίσω από το θέατρο “Περοκέ”, σε ένα χώρο που νοίκιασα γι’ αυτό το σκοπό. Στo Μεταξουργείο, στο κέντρο της Αθήνας, εύκολα προσβάσιμο».

-Εσείς το χρηματοδοτείτε;

«Ναι, αλλά με την πρώτη ανακοίνωση που έκανα στο διαδίκτυο, τα μηνύματα που πήρα από φίλους, από αγνώστους, από εταιρίες που θέλουν να βοηθήσουν, είναι πάρα πολλά! Είχα αποφασίσει να διαθέτω ένα ποσό το χρόνο γι’ αυτό, αλλά παρουσιάστηκε πολύς κόσμος που θέλει να βοηθήσει. Και αυτό είναι το χαρακτηριστικό του Έλληνα. Οι Έλληνες είναι άνθρωποι με φιλότιμο, που, μόλις τους δοθεί η ευκαιρία, το δείχνουν».

-H πολιτεία υποστήριξε τον καλλιτεχνικό χώρο σε αυτή τη συγκυρία;

«Νομίζω πως όχι. Είναι κοινώς αποδεκτό πως δεν υποστηρίχτηκε. Έχει περάσει ένας χρόνος και σχεδιασμός δεν υπάρχει. Τι πρόκειται να γίνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν μείνει χωρίς δουλειά, πώς θα αντεπεξέλθουν, πώς θα επιβιώσουν;».

-Σε περίοδο κρίσης και πανδημίας, οι παραγωγοί επενδύουν στην τηλεόραση. Είναι θετικό σημάδι;

«Είναι παρήγορο και ενθαρρυντικό. Είναι ελπιδοφόρο και βλέπουμε ότι το κοινό ανταποκρίνεται, περιμένει αυτές τις σειρές, θέλει να βλέπει μυθοπλασία. Καλά τα παιχνίδια και τα realities, όλα έχουν θέση και γι’ αυτό γίνονται, αλλά νομίζω ότι είχε εκλείψει εντελώς η μυθοπλασία. Εκτός του ότι δεν υπήρχε ελληνικό πρόγραμμα για να δούμε, υπήρχε και ένα τεράστιο ποσοστό ανεργίας για τους Έλληνες ηθοποιούς. Και δεν είναι μόνο το μεροκάματο. Είναι η ανάγκη για τον καλλιτέχνη να κρίνει αυτό που αγαπάει πραγματικά. Η δική μας η δουλειά είναι λειτούργημα, τρόπος έκφρασης, εσωτερική ανάγκη μας. Είναι κάτι που από αυτό ζούμε, με αυτό ζούμε».

Τι ετοιμάζετε για την επόμενη σεζόν;

«Πήραμε τα δικαιώματα μιας τηλεοπτικής σειράς του ΒΒC, που για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα γυρίζεται μπροστά σε κοινό, όπως όλες οι ξένες του είδους, π.χ. τα “Φιλαράκια”. Είναι ένα στοιχείο πολύ σημαντικό, γιατί θα ακούω εκείνη τη στιγμή το γέλιο του κόσμου, που εμένα μου δίνει μεγάλη ενέργεια. Στην ουσία, είναι μια μίνι θεατρική παράσταση το κάθε επεισόδιο, κάτι που απαιτεί βέβαια πολλές πρόβες, πρέπει να παρουσιαζόμαστε έτοιμοι στο κοινό που έχει έρθει να παρακολουθήσει το γύρισμα. Νομίζω ότι είναι μια δουλειά που θα αρέσει».

Σε ποιο σημείο της προετοιμασίας του βρίσκεστε;

«Με τον μόνιμο συνεργάτη μου, τον Στέλιο Παπαδόπουλο, κάνουμε τη διασκευή των σεναρίων αυτήν την περίοδο και το υπόλοιπο θα μπει στο στάδιο της προεργασίας τον επόμενο μήνα», είπε στον Τηλεθεατή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό