16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Lordstown: Σανίδα σωτηρίας 400 εκατ. δολαρίων μέσω πώλησης μετοχών

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο περασμένος Ιούνιος ήταν αρκετά επεισοδιακός για την Lordstown Motors, καθώς αρχικά παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος Steve Burns και ο οικονομικός διευθυντής Julio Rodriguez της, λίγες ημέρες μετά την αρχική ανακοίνωση της εταιρίας ότι δεν είχε τα απαιτούμενα κεφάλαια για να ξεκινήσει την παραγωγή του Endurance.
Ωστόσο, η εταιρία πήρε πίσω σχεδόν άμεσα αυτήν την δήλωση, και ισχυρίστηκε ότι έχει αρκετά χρήματα για να ξεκινήσει σύντομα η παραγωγή του Endurance.
Με την έναρξη της παραγωγής του ηλεκτρικού pickup να είναι ακόμα μετέωρη, η Lordstown δήλωσε τη Δευτέρα ότι το hedge fund με έδρα τα Νησιά Cayman, YA II PN Ltd, δεσμεύτηκε να αγοράσει έως και 400 εκατομμύρια δολάρια του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας μέσα σε μια περίοδο τριών ετών.

Αυτή η κίνηση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την Lordstown, καθώς αντιμετωπίζει αυξημένο ρυθμιστικό έλεγχο σχετικά με τη συγχώνευση μέσω της SPAC εταιρίας, αλλά και για τις προπαραγγελίες των οχημάτων της.
Η συμφωνία μεταξύ YA και Lordstown αναφέρει ότι η πρώτη μπορεί να λάβει περίπου 35 εκατομμύρια μετοχές της δεύτερης, αφού πρώτα δώσουν την έγκριση τους οι μέτοχοι της Lordstown, ενώ θα υπάρχει και μια μικρή έκπτωση στις μετοχές αν αγοραστούν μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Ορισμένοι παρατηρητές της βιομηχανίας χαρακτήρισαν τη συμφωνία πολύ καλή για τη Lordstown. Ο επενδυτής, YA II PN Ltd, είναι ένα hedge fund το οποίο διαχειρίζεται η Mountainside, που διευθύνεται από την Yorkville Advisors Global LP, με έδρα το Νιου Τζέρσεϋ των ΗΠΑ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό