23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Lockdown: Ανοιχτά από σήμερα τα κομμωτήρια – Πώς γίνονται οι μετακινήσεις με SMS

Ειδήσεις Ελλάδα

Επαναλειτουργούν από σήμερα κομμωτήρια, κέντρα περιποίησης άκρων, αρχαιολογικοί χώροι, πάρκα και παιδικές χαρές, στο πλαίσιο της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή μετά το πράσινο φως των λοιμωξιολόγων.

Η διαδημοτική μετακίνηση  επιτρέπεται μόνο για τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης άκρων κατόπιν ραντεβού, με τη χρήση του κωδικού 6.

Πιο αναλυτικά από σήμερα λειτουργούν ξανά:

Κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης άκρων.
Υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι έως 3 άτομα με χρήση μάσκας και χρήση του κωδικού 6 και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.
Δημόσια πάρκα, με επίσκεψη έως τριών ατόμων, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες, και πάλι με χρήση του κωδικού 6 και μετακίνηση με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Τι ισχύει για τα κομμωτήρια

Για την μετάβαση των πολιτών σε κομμωτήρια και τους χώρους περιποίησης άκρων (μανικιούρ-πεντικούρ) απαιτείται να έχουν κλείσει ραντεβού.

Η μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό 6 ή με βεβαίωση τύπου Β. Δεν ισχύει ο περιορισμός μετακίνησης μόνο εντός δήμου ή ως 2 χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας.

Αρχαιολογικοί χώροι, πάρκα, παιδικές χαρές

Ανοιχτοί είναι από σήμερα οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι. Ακρόπολη, Αρχαία Αγορά, Ολυμπίειο, Κεραμεικός, Βιβλιοθήκη του Αδριανού, Ναός του Ποσειδώνα, Αρχαία Ελευσίνα, Ολυμπία, Μεσσήνη, Αιγές, Πέλλα, Ελεύθερνα, Αμφίπολη, Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης, Ασκληπιείο Επιδαύρου, Άβδηρα, Νικόπολη και Αρχαία Νεμέα.

Στους χώρους αυτούς θα επιτρέπεται η παρουσία έως 3 ατόμων με χρήση μάσκας. Η μετακίνηση θα γίνεται με τον κωδικό και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.

Για τη μετάβαση σε δημόσια πάρκα και παιδικές χαρές η μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή του κωδικού 6 στο 13033.

Στους χώρους θα επιτρέπεται επίσκεψη έως και τρία άτομα, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες ενώ η μετάβαση επιτρέπεται μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Η ώρα έναρξης του μέτρου της απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα έχει αλλάξει και ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επομένης όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Στις εκκλησίες, μπορεί να τελεστεί λειτουργία με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου (26 Μαρτίου). Τέλος, επιτρέπεται, πλέον, η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με χρήση του κωδικού 6.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό