22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Live όλες οι εξελίξεις μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

Ειδήσεις Ελλάδα

«Πάγωσε» ο πλανήτης με την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και εκ νέου υποψήφιου με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα Ντόναλντ Τραμπ, με το FBI να διενεργεί εκτεταμένη έρευνα για το κίνητρο της επίθεσης.

Ο υποψήφιος πρόεδρος σε νέο μήνυμά του τονίζει: «Ευχαριστώ πολύ τον Θεό που γλίτωσα, δεν φοβόμαστε», ανακοινώνοντας παράλληλα ότι η προεκλογική εκστρατεία θα συνεχιστεί κανονικά με επόμενο σταθμό του το Ουισκόνσιν.

Πάντως, αυτό που είναι γεγονός είναι πώς είναι δυνατόν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες – που θεωρούνται οι καλύτερες παγκοσμίως – να μην λάβουν μέτρα για να προστατευτεί ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ. Κι αυτό τη στιγμή που αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίστηκαν ότι είχαν δει τον ελεύθερο σκοπευτή και είχαν ενημερώσει. Δηλαδή, υπάρχουν κενά ασφαλείας ή οι μυστικές υπηρεσίες αδιαφόρησαν;

Σε κάθε περίπτωση, οι μυστικές υπηρεσίες είναι υπόλογες μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, ενώ το κλίμα στις ΗΠΑ έχει αλλάξει υπέρ του πρώην προέδρου.

?BREAKING?@RepJamesComer has invited U.S. Secret Service Director Kimberly Cheatle to testify at a hearing on Monday, July 22.

Americans demand answers about the assassination attempt of President Trump. pic.twitter.com/zKia2oIxCf

— Oversight Committee (@GOPoversight) July 14, 2024Πώς έγινε η επίθεση

Ενώ ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ήταν στο βήμα στην προεκλογική συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια ο 20χρονος Κρουκς άνοιξε πυρ σκορπώντας τον τρόμο στο σημείο, τραυματίζοντας τον Τραμπ και δύο πολίτες, που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ένας πολίτης σκοτώθηκε από τα πυρά.

Ο 20χρονος δράστης εξουδετερώθηκε επί τόπου από ελεύθερο σκοπευτή των Μυστικών Υπηρεσιών.

Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει την στιγμή που ο δράστης, ατάραχος από την ταράτσα κοντινού κτιρίου ανοίγει πυρ, σε μία απόσταση περίπου 125 μέτρων από την σκηνή όπου βρισκόταν ο Τραμπ.

Footage showing the Moment that the Shooter, Thomas Matthew Crooks had Opened Fire on the Trump Rally in Butler County, Pennsylvania as well as him being Killed seconds later by a Secret Service Counter-Sniper. pic.twitter.com/K8gpTwgnbS

— OSINTdefender (@sentdefender) July 14, 2024



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό