27.5 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

LIVE: Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις για τον κορωνοϊό

Ειδήσεις Ελλάδα

Ξεπέρασαν τις 11.000 παγκοσμίως οι νεκροί από τον φονικό κορωνοϊό ενώ από την έναρξη της πανδημίας τον περασμένο Δεκέμβριο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπερνούν τις 250.000.

Σοκ προκαλεί ο νέος απολογισμό των θυμάτων στην Ιταλία, καθώς μέσα σε 24 ώρες έχασαν τη ζωή τους 627 άνθρωποι με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνουν τις 4.023.

Δραματικές εκκλήσεις απευθύνουν Έλληνες γιατροί που ζουν στη Ιταλία προς τους Έλληνες πολίτες, καλώντας τους να υπακούσουν στα περιοριστικά μέτρα και να μείνουν σπίτια τους για να μην ζήσει η χώρα μας τον εφιάλτη που βιώνει η γειτονική μας χώρα.

Στην Ελλάδα, τέσσερις ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό χθες Παρασκευή με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να ανέρχονται σε δέκα. Χθες καταγράφηκαν 31 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τις 495 .

Η κυβέρνηση ενεργοποίησε και νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά έως τις 10 Απριλίου. Κλειστές θα είναι σήμερα Σάββατο οι λαϊκές αγορές ενώ η μετάβαση στα νησιά επιτρέπεται μόνο για τους μόνιμους κατοίκους. Αυστηρή είναι η σύσταση στους πολίτες να μείνουν σπίτι και να αποφεύγουν τις συναθροίσεις και τις αποδράσεις στην ύπαιθρο.

Την Παρασκευή, ανακοινώθηκε η τρίτη δέσμη των οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του. Το δώρο Πάσχα θα δοθεί ακέραιο, αλλά αργότερα, και θα το πάρουν επίσης γιατροί και νοσηλευτές στο δημόσιο. Τα 800 ευρώ που θα δοθούν στους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που επληγησαν από τον κορωνοϊό καθώς και σε ελεύθερους επαγγελματίες, θα είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο.

Έτοιμες να υιοθετήσουν το «μοντέλο της Νότιας Κορέας» για την καταπολέμηση του κορονοϊού, είναι την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Τύπο είναι οι ιταλικές αρχές.

Μια αισιόδοξη είδηση, όσον αφορά τη μάχη κατά την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοιού, έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την Ισπανία όπου και φέρεται να είναι έτοιμο είναι μέσα στο προσεχές διάστημα το “Quick Test” για τον κορονοιό.

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό