26 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

LIVE η ανακοίνωση των χαρτοφυλακίων από την Φον ντερ Λάιεν – Το Μεταφορών και Τουρισμού στην Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ανακοινώνεται αυτή τη στιγμή η απόφαση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για τα χαρτοφυλάκια που θα αναλάβουν οι Επίτροποι των κρατών-μελών.

Σημειώνεται ότι Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν έχει οριστεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Απόστολος Τζιτζικώστας και αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Επιτρόπου Μεταφορών και Τουρισμού, στο οποίο περιλαμβάνεται και ο τομέας της ναυτιλίας, σύμφωνα με το Politico και το ιταλικό πρακτορείο ANSA.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, επικεφαλής της ομάδας Εξωτερικής Πολιτικής αναλαμβάνει η πρώην πρωθυπουργός της Εσθονίας, Κάγια Κάλλας καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωσης συνεχίζει να υποστηρίζει την Ουκρανία και να αντιμετωπίσει την απειλή από τη Ρωσία. Ήδη έχει επιλεγεί ως νέα επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής του μπλοκ η πρώην πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλλας.

Η Φον ντερ Λάιεν υποσχέθηκε επίσης να ορίσει έναν επίτροπο για την Άμυνα, ρητά επιφορτισμένο με την ενίσχυση των προσπαθειών της Ευρώπης για επανεξοπλισμό, πόστο που θα ενδεχομένως θα ανατεθεί σε μια άλλη από τις χώρες της ΕΕ που συνορεύουν με τη Ρωσία σηματοδοτώντας μια πιθανή μετατόπιση του κέντρου βάρους προς τα ανατολικά εντός του μπλοκ.

Λαμβάνοντας υπόψη την άνοδο της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, η Φον ντερ Λάιεν αναμένεται να διορίσει εκτελεστικό αντιπρόεδρο τον εκλεκτό της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, τον υπουργό Ευρωπαϊκών υποθέσεων Ραφαέλε Φίτο μέλος του μεταφασιστικού κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας» παρά τις σφοδρές αντιδράσεις κεντρώων και αριστερών ευρωομάδων.

Η Φον ντερ Λάιεν έχει δεσμευτεί ότι δεν θα αλλάξει πορεία αναφορικά με την «Πράσινη Συμφωνία» υποσχόμενη να συμφιλιώσει την προστασία του κλίματος με μια ευημερούσα οικονομία» και πιστεύεται ότι η σοσιαλίστρια Ισπανίδα Τερέζα Ριμπέρα θα πάρει το χαρτοφυλάκιο αυτό.

Ο Τσέχος Γιόζεφ Σίκελα προηγείται του Ολλανδού Γούπκε Χέκστρα για το πόστο του Εμπορίου, η Σουηδή Τζέσικα Ρόσγουελ εκτιμάται ότι θα αναλάβει εκείνο της Δικαιοσύνης, ο Κρίστοφ Χάνσες από το Λουξεμβούργο το Γεωργίας, η Βελγίδα Χάτζα Λαχμπίμπ το Μετανάστευσης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό