35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Light ανανέωση για τη BMW 2 Coupe, πιο δυνατή η M2

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πιο μικρό κουπέ της BMW, η 2 Coupe, θα συνεχίσει ανανεωμένο, τόσο στην στάνταρ εκδοχή του όσο και ως Μ2. Που στην τελευταία έκδοχή της θα κατασκευάζεται από τον ερχόμενο Αύγουστο στην πόλη San Luis Potosí του Μεξικό.

Η νέα M2 έχει κάτω από το μακρύ της καπό την τελευταία, πιο ισχυρή έκδοση του εν σειρά εξακύλινδρου των 3.000 κυβικών της μάρκας, που με χάρη και στην τεχνολογία M TwinPower Turbo αποδίδει πλέον 480 ίππους, δηλαδή 20 περισσότερους σε σχέση με την έως τώρα εκδοχή του.

Με το στάνταρ αυτόματο κιβώτιο, το M Steptronic των 8 σχέσεων, η ροπή του εξακύλινδρου φτάνει τα 600 Nm, ενώ με το προαιρετικό χειροκίνητο 6άρι τα 550 Nm.

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις η νέα, αυτόματη M2 χρειάζεται 4,0 δεύτερα για το 0-100 και ως χειροκίνητη 4,2, ενώ σε κάθε περίπτωση η τελική ταχύτητα με το εξτρά πακέτο M Driver’s φτάνει τα 285 χλμ./ώρα.

Οπτικά η νέα Μ2 έχει πιο εντυπωσιακή εμφάνιση τόσο χάρη στις αεροδυναμικές της βελτιώσεις και τις πιο μεγάλες εισαγωγές αέρα όσο και εξαιτίας των καινούργιων προβολέων της.

Στο εσωτερικό της έχει αναβαθμισμένα σπορ καθίσματα και νέο τιμόνι, ενώ το παρόν δίνει η τελευταία γενιά του BMW iDrive, σε συνδυασμό με ακόμα πιο λίγους φυσικούς διακόπτες, φωνητικές εντολές και βέβαια το BMW Curved Display.

Όσο για το βασικό της εξοπλισμό έχει αναβαθμιστεί μεταξύ άλλων και με αυτόματο κλιματισμό τριών ζωνών, ενώ προαιρετικά μπορεί να διαθέτει τόσο ηχοσύστημα Harman Kardon Surround όσο και Head-Up Display.

Ανανεωμένες θα είναι φυσικά και οι στάνταρ εκδόσεις της σειράς 2, που επίσης θα έχουν πιο πλούσιο βασικό εξοπλισμό και αναβαθμισμένη ψηφιακή τεχνολογία. 

Οι βασικές αλλαγές σε σχέση με την έως τώρα εκδοχή της έχουν ως εξής, σε ότι αφορά την εξωτερική της εμφάνιση:

Ανανεωμένη Σχεδίαση: Περιλαμβάνει την τυπική οριζόντια μάσκα της BMW, ξεχωριστά στρογγυλά φωτιστικά σώματα και έντονες πλαϊνές γραμμές.

M Sport Package: Πλέον αποτελεί τον βασικό εξοπλισμό σε όλες τις εκδόσεις, προσφέροντας μεγάλα εισαγωγές αέρα, έντονες πλαϊνές ποδιές και αεροδυναμικά χαρακτηριστικά.

Νέα Εξωτερικά Χρώματα: Διατίθενται δύο απλά και επτά μεταλλικά χρώματα, συμπεριλαμβανομένων των νέων Fire Red και Skyscraper Grey.

Ζάντες Αλουμινίου: Στάνταρ ζάντες ελαφρού κράματος M με διάμετρο 18 ιντσών και προαιρετικά 19 ιντσών.

Για το εσωτερικό και το ψηφιακό υπόβαθρο 

Εσωτερική Σχεδίαση: Ανανεωμένη καμπίνα με ατμοσφαιρικό φωτισμό και νέα σπορ καθίσματα.

BMW Curved Display: Πλήρως ψηφιακό σύστημα απεικόνισης με οθόνη πληροφοριών 12,3 ιντσών και οθόνη ελέγχου 14,9 ιντσών.

Νέα Υλικά και Επενδύσεις**: Περιλαμβάνουν μαύρα καθίσματα M Performtex και διάφορες επιλογές δερμάτινων επενδύσεων και ξύλινων φινιρισμάτων.

Για τους κινητήρες της

Η γκάμα των κινητήρων είναι η ακόλουθη:

BMW M240i xDrive Coupé: 3λιτρος εξακύλινδρος κινητήρας με 374 ίππους, επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,3 δευτερόλεπτα.

Τετρακύλινδρες εκδόσεις: Περιλαμβάνουν τις εκδόσεις 218i, 220i και 230i με αποδόσεις από 156 έως 245 ίππους.

Πετρελαιοκινητήρας: 220d με 190 ίππους και υποστήριξη από ήπια υβριδική τεχνολογία 48 Volt.

Ανάρτηση

Ανάρτηση M Sport: Στάνταρ σε όλα τα τετρακύλινδρα μοντέλα, παρέχει σφιχτή ρύθμιση και αυξημένη ευελιξία.

Adaptive M Chassis: Διατίθεται προαιρετικά στην BMW M240i xDrive Coupé, με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και σπορ σύστημα διεύθυνσης.

Ψηφιακές Υπηρεσίες και Τεχνολογίες

BMW Operating System 8.5: Βασίζεται στο εξελιγμένο σύστημα BMW iDrive με QuickSelect, προσφέροντας υψηλή απόδοση και καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό