Home Tech LG Energy Solution & Honda: Νέο εργοστάσιο μπαταριών EV στο Οχάιο

LG Energy Solution & Honda: Νέο εργοστάσιο μπαταριών EV στο Οχάιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Honda και η LG Energy Solution πραγματοποίησαν την επίσημη τελετή θεμελίωσης ενός νέου εργοστασίου μπαταριών EV στην κομητεία Fayette, κοντά στο Jeffersonville του Οχάιο.

Οι δύο εταιρείες έχουν δεσμευτεί να επενδύσουν 3,5 δισεκ. δολάρια στη νέα εγκατάσταση της κοινοπραξίας, με τη συνολική τους επένδυση να προβλέπεται να φτάσει τα 4,4 δισεκ. δολάρια. Η εγκατάσταση έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2024, με σχέδια για τη δημιουργία 2.200 θέσεων εργασίας και στόχο την ετήσια παραγωγική ικανότητα περίπου 40 GWh. Η κοινοπραξία θα παρέχει μπαταρίες ιόντων λιθίου με τεχνολογία αιχμής για την υποστήριξη του σχεδίου της Honda να κατασκευάσει ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία (EV) στη Βόρεια Αμερική.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Toshihiro Mibe, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Honda Motor Co., Ltd., ο Dong-Myung Kim, πρόεδρος και επικεφαλής του Τμήματος Προηγμένων Μπαταριών Αυτοκινήτων της LG Energy Solution, ο κυβερνήτης του Οχάιο Mike DeWine, ο αντικυβερνήτης Jon Husted, άλλα μέλη της κυβέρνησης και αξιωματούχοι της τοπικής κοινότητας.Κατά την τελετή, οι επικεφαλής της νέας κοινοπραξίας, ο CEO Robert H. Lee και ο COO Rick Riggle παρουσίασαν μία σειρά από ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες των νέων εγκαταστάσεων, που θα βρίσκονται περίπου 64 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Columbus.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version