12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

LG και Honda ιδρύουν κοινοπραξία για παραγωγής μπαταριών

Ειδήσεις Ελλάδα

Η LG Energy Solution και η Honda ανακοίνωσαν σήμερα την επίσημη ίδρυση μιας κοινοπραξίας, η οποία θα παράγει μπαταρίες ιόντων λιθίου για ηλεκτρικά οχήματα (EV). Το όνομα της κοινοπραξίας είναι L-H Battery Company και έχει έδρα το Jeffersonville, στην πολιτεία του Οχάιο της Αμερικής. Το κεφάλαιο της νέας εταιρίας είναι 210 εκατ. δολάρια και το ποσοστό ιδιοκτησίας στο 51% για την LGES και 49% για τη Honda.
Οι μπαταρίες θα παράγονται από τη Honda, με την κοινοπραξία να ξεκινά την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου μπαταριών στις αρχές του τρέχοντος έτους με στόχο την ολοκλήρωση του έως το τέλος του 2024. Η προγραμματισμένη έναρξη της μαζικής παραγωγής των μπαταριών ιόντων λιθίου είναι έως το τέλος του 2025, με το εργοστάσιο να στοχεύει να έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα περίπου 40 GWh.

Όλες οι μπαταρίες που παράγονται από τη νέα κοινοπραξία θα προμηθεύονται αποκλειστικά στα εργοστάσια της Honda στη Βόρεια Αμερική, για την κίνηση ηλεκτρικών οχημάτων που θα πωλούνται στην αμερικάνικη αγορά.
Το νέο εργοστάσιο θα βρίσκεται περίπου 65 χλμ. νοτιοδυτικά του Columbus στην κομητεία Fayette, κοντά στο Jeffersonville. Η LG Energy Solution και η Honda έχουν δεσμευτεί να επενδύσουν 3,5 δισ. δολάρια και να δημιουργήσουν 2.200 θέσεις εργασίας για την κατασκευή του νέου εργοστασίου. Οι συνολικές επενδύσεις των εταιρειών που σχετίζονται με την κοινοπραξία προβλέπεται να φτάσουν τα 4,4 δισ. δολάρια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό