14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Lexus LBX – Έτοιμο το μικρότερο Lexus που δημιουργήθηκε ποτέ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Lexus έχει μια περήφανη ιστορία στο να υπερβαίνει τα όρια και να αμφισβητεί τα δεδομένα. Από την ίδρυσή της το 1989, έχει επανειλημμένα αποτελέσει τον πρωτοπόρο με νέες ιδέες και νέα προϊόντα που έχουν αλλάξει τις αντιλήψεις των ανθρώπων και έχουν αναμορφώσει την αγορά πολυτελών αυτοκινήτων. Η Lexus εξελίσσει συνεχώς την έννοια του τι σημαίνει πολυτέλεια, όχι μόνο δημιουργώντας συναρπαστικά προϊόντα, αλλά και επαναπροσδιορίζοντας όλη την εμπειρία οδήγησης και ιδιοκτησίας. Το νέο της επίτευγμα, που παρουσιάζεται σήμερα, έχει το όνομα Lexus LBX. Το εντελώς νέο, Hybrid Electric LBX είναι το μικρότερο Lexus μέχρι σήμερα, ωστόσο δικαίως αποτελεί ένα μοντέλο-ορόσημο, που καταρρίπτει την παραδοσιακή ιεραρχία στον τομέα της πολυτέλειας και θα αλλάξει τα δεδομένα για τη μάρκα στην Ευρώπη. Το LBX σημαίνει Lexus Breakthrough Crossover, και πρόκειται για ένα compact SUV που θα επεκτείνει την απήχηση της μάρκας Lexus σε νέες κατηγορίες της αγοράς. Ασπάζεται σύγχρονες σχεδιαστικές ιδέες και τεχνολογίες, διατηρώντας παράλληλα τα χαρακτηριστικά που αποτελούν σήμα κατατεθέν της Lexus: την πολυτελή ποιότητα κατασκευής και τη φιλοξενία Omotenashi.

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που είναι απλό, άνετο και εύχρηστο, αλλά ασυμβίβαστο σε θέματα ποιότητας και προσοχής στη λεπτομέρεια: απόσταγμα της ουσίας της Lexus σε μια μικρότερη συσκευασία, που υπερβαίνει τις παραδοσιακές προσδοκίες των πελατών για το τι μπορεί να προσφέρει ένα premium compact SUV. Επίσης, ανοίγει νέους δρόμους, καθώς ανατρέπει την παραδοσιακή στρατηγική εκδόσεων, παρέχοντας στους ιδιοκτήτες περισσότερη ελευθερία να εκφράσουν το προσωπικό τους γούστο και στυλ. Πιστό στη δέσμευση της Lexus να “καταστήσει την πολυτέλεια προσωπική υπόθεση”, το LBX θα προσφέρεται με δυνατότητα επιλογής από τέσσερις “atmosphere” εκδόσεις πέραν της βασικής. Αντί να καθορίζονται από το επίπεδο εξοπλισμού ή τα χαρακτηριστικά άνεσης, αυτές οι εκδόσεις εστιάζουν στην έκφραση διαφορετικών εκλεπτυσμένων, δυναμικών ή σπορ θεμάτων μέσα από στιλάτες λεπτομέρειες, χρώματα, υφές και φινιρίσματα. Ένα νέο πρόγραμμα Lexus Bespoke Build θα προσφέρει ακόμα περισσότερες εξατομικευμένες επιλογές.

Το LBX είναι επίσης μια σημαντική υπέρβαση για την επιχειρηματική δραστηριότητα της Lexus στην Ευρώπη. Για πρώτη φορά, η Γηραιά Ήπειρος ήταν η κορυφαία περιοχή παγκοσμίως για την ανάπτυξη ενός νέου οχήματος Lexus. Αυτή η επιρροή θα συμβάλει ώστε το LBX να γίνει ένα από τα best-seller για τη μάρκα στην περιοχή. Η χρήση ενός ονόματος με τρία γράμματα είναι σημαντική – στο παρελθόν μόνο το υπεραυτοκίνητο LFA απολάμβανε αυτή τη διάκριση. Η επιλογή του ονόματος LBX καταδεικνύει τη δέσμευση και την εμπιστοσύνη της Lexus στο νέο της μοντέλο. Όπως ακριβώς το LFA ανέδειξε μια διαφορετική πλευρά της μάρκας όσον αφορά τη συμπεριφορά και τις επιδόσεις, έτσι και το LBX θα διευρύνει με τον δικό του τρόπο τις δυνατότητες και το προφίλ της. Ως ένα νέο σημείο εισόδου στην επιτυχημένη οικογένεια SUV της Lexus, προσελκύει και ένα νεότερο κοινό και εκείνους που μπορεί να μην είχαν σκεφτεί ποτέ στο παρελθόν να αποκτήσουν ένα Lexus.

Ο αρχιμηχανικός Kunihiko Endoh σχολιάζει: «Στόχος μας ήταν να αμφισβητήσουμε τη συμβατική έννοια ενός πολυτελούς αυτοκινήτου. Επιδιώξαμε διεξοδικά να εξασφαλίσουμε μια οδηγική εμπειρία που επιτρέπει το φυσικό διάλογο μεταξύ του οδηγού και του οχήματός του και μια εκλεπτυσμένη σχεδίαση». Η σχεδίαση του LBX καθιερώνει μια νέα ταυτότητα για τη Lexus με την ονομασία “Resolute Look” που ορίζει εκ νέου την περίφημη μάσκα ατράκτου. Ενώ οι εξωτερικές διαστάσεις είναι πιο συμπαγείς από οποιοδήποτε άλλο Lexus, η εμφάνιση είναι μυώδης και ισχυρή. Στο εσωτερικό, η έμφαση δίνεται στην εμπλοκή του οδηγού με ένα οδηγοκεντρικό cockpit οδηγού βασισμένο στη φιλοσοφία Tazuna της Lexus, καθώς και στη δημιουργία μιας ελαφριάς και ανοιχτής αίσθησης με εξαιρετική ορατότητα και έναν πίνακα οργάνων που ‘αγκαλιάζει’ ομαλά τα πάνελ των θυρών. Ακολουθώντας έναν διαφορετικό δρόμο με το LBX, η Lexus υιοθέτησε μια νέα προσέγγιση για τη δημιουργία της γκάμας εκδόσεων, εισάγοντας επιλογές που αντικατοπτρίζουν καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο οι σημερινοί πελάτες αναζητούν αυτοκίνητα που ταιριάζουν στο προσωπικό στυλ και το χαρακτήρα τους.

Μετά το παγκόσμιο ντεμπούτο του, το LBX θα αρχίσει να παράγεται στα τέλη του 2023. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη και σε επιλεγμένες αγορές ανά τον κόσμο από τις αρχές του 2024. Η σχεδιαστική φιλοδοξία της Lexus ήταν να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που θα έχει πιο χαλαρό παρά επίσημο χαρακτήρα, αποπνέοντας ένα αυθεντικό, αβίαστο στυλ με το οποίο οι άνθρωποι θα νιώσουν άμεσα συνδεδεμένοι. Η πιο σημαντική πτυχή της σχεδίασης είναι μια νέα διάταξη στην εμπρός όψη που “σπάει” την ατρακτοειδή μάσκα – σήμα κατατεθέν την τελευταία δεκαετία – οδηγώντας τη Lexus σε μια νέα εποχή. Το LBX έχει μήκος 4.190 mm, πλάτος 1.825 mm και ύψος 1.545 mm ενώ το μεταξόνιο είναι 2.580 mm. Η απόσταση των 285 mm από το έδαφος της θέσης οδήγησης βοηθά τον οδηγό να αισθάνεται ότι είναι ένα με το όχημά του και να απολαμβάνει εξαιρετική ορατότητα, ιδιαίτερα σε διαδρομές στην πόλη.

Το LBX κινείται από ένα Hybrid Electric σύστημα της Lexus νέας γενιάς, το οποίο διαθέτει έναν συμπαγή και ελαφρύ τρικύλινδρο κινητήρα 1.5L. Τα κύρια εξαρτήματα του υβριδικού συστήματος έχουν επανασχεδιαστεί σε μεγάλο βαθμό, συμπεριλαμβανομένου του κιβωτίου και της μονάδας ελέγχου ισχύος, για τη βελτίωση της αποδοτικότητας, τη μείωση των απωλειών, την εξοικονόμηση βάρους και τη μείωση του μεγέθους. Υπάρχει επίσης μια νέα διπολική μπαταρία νικελίου-υδριδίου μετάλλου χαμηλής αντίστασης, υψηλής απόδοσης, η οποία επιτρέπει την πρόσθετη υποστήριξη του ηλεκτροκινητήρα κατά την επιτάχυνση και επεκτείνει την αμιγώς ηλεκτρική ικανότητα οδήγησης του αυτοκινήτου. Οι τεχνολογικές εξελίξεις επέτρεψαν στη Lexus να εστιάσει στις επιδόσεις και σε ένα επίπεδο οδηγικής απόλαυσης που δεν ήταν εφικτό με τα προηγούμενα συστήματα. Η μέγιστη ισχύς του πλήρως υβριδικού συστήματος είναι 136 ίπποι με μέγιστη ροπή 185 Nm.

Οι σχεδιαστές της Lexus επεδίωξαν να δημιουργήσουν ένα απλό και εκλεπτυσμένο εσωτερικό που δημιουργεί την αίσθηση και την ατμόσφαιρα ενός μοντέλου μεγαλύτερης κατηγορίας. Αυτό το αποτέλεσμα βασίζεται σε τρία βασικά στοιχεία: καλή ορατότητα με απρόσκοπτη θέα προς τα έξω και απλό, ομαλό πίνακα οργάνων, αίσθηση μεγάλου εσωτερικού χώρου και κεντρική κονσόλα με επιβλητική παρουσία. Η κορυφαία ποιότητα και η προσοχή στη λεπτομέρεια αποτυπώνεται σε μια επιλογή επενδύσεων και ταπετσαριών με ελκυστική εμφάνιση και ευχάριστη αίσθηση αφής. Εκτός από το κορυφαίας ποιότητας δέρμα, οι επιλογές περιλαμβάνουν ένα vegan εσωτερικό που χρησιμοποιεί συνθετικό δέρμα και υλικά για τις επενδύσεις των καθισμάτων, του τιμονιού, του μοχλού ταχυτήτων και των θυρών. Το LBX διαθέτει επίσης τα νέα ανθρακί ένθετα Tsuyusami, τα οποία δημιουργήθηκαν με τη χρήση μιας νέας τεχνικής φιλμ που χρησιμοποιεί πολλαπλά στρώματα για να πετύχει εξαιρετική υφή με αίσθηση βάθους.

Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός επιτείνει την αίσθηση Omotenashi, που αποτυπώνει την κουλτούρα φιλοξενίας σύμφωνα με την Ιαπωνική παράδοση: ως εκ τούτου οι άνθρωποι νιώθουν ευπρόσδεκτοι καθώς εισέρχονται σε ένα οικείο περιβάλλον. Αναδεικνύοντας διαφορετικά σημεία της καμπίνας, ο φωτισμός περιλαμβάνει 50 επιλογές χρωμάτων, το καθένα από τα οποία έχει διαφορετικό θέμα που ‘ενεργοποιεί’ μία διαφορετική διάθεση. Εδώ, η φιλοσοφία Tazuna ενισχύεται με μια νέα, πλήρως ψηφιακή οθόνη οργάνων 12,3 ιντσών, που κάνει την εμφάνισή της για πρώτη φορά σε Lexus. Η διάταξη και η προβολή των ενδείξεων και των δεδομένων αλλάζει ανάλογα με το επιλεγμένο προφίλ οδήγησης και μπορεί να προσαρμοστεί στις προσωπικές προτιμήσεις. Διατίθεται επίσης προαιρετικά σύστημα head-up display. Οι επιλογές εξοπλισμού περιλαμβάνουν ψηφιακή οθόνη οργάνων 12,3” φιλοσοφίας Tazuna, head-up display, απομακρυσμένη στάθμευση, ψηφιακό κλειδί, premium surround ηχοσύστημα Mark Levinson, τεχνολογία καθαρισμού αέρα nanoe™-X της Panasonic και ηλεκτρική πίσω πόρτα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό