16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Lenovo ThinkPad Z: Νέα σειρά laptop με στόχο την κορυφαία εμπειρία σε υβριδικό περιβάλλον εργασίας – Lenovo

Ειδήσεις Ελλάδα

Από τις εκπλήξεις στη φετινή CES είναι το λανσάρισμα μιας νέας σειράς laptop από τη Lenovo με την ονομασία ThinkPad Z.

Αποτελούμενη από δύο μοντέλα 13 και 16 ιντσών, τα ThinkPad Z13 και Z16 τα νέα laptop  της Lenovo ξεχωρίζουν για τον πολυτελή σχεδιασμό τους, τη χρήση ενσωματώνοντας οικολογικά υλικά κατά την κατασκευή τους. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Lenovo, έχει χρησιμοποιηθεί δερματίνη κατασκευασμένη από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό, 75% ανακυκλωμένο αλουμίνιο και 100% ανακυκλώσιμο μπαμπού αλλά και ίνες ζαχαροκάλαμου για τη συσκευασία. Επιπλέον  δεν λείπουν και τα χαρακτηριστικά ασφάλειας που ενσωματώνουν, κάτι που χαρακτηρίζει άλλωστε τη σειρά ThinkPad.

Στον τομέα των επιδόσεων, η Lenovo βάζει στόχο το υβριδικό περιβάλλον εργασίας που έχει πλέον διαμορφωθεί, ενσωματώνοντας και στα δύο μοντέλα webcam με ανάλυση Full HD, διπλά μικρόφωνα αλλά και IR κάμερα για ασφαλή πρόσβαση στον υπολογιστή. Μάλιστα για πρώτη φορά βλέπουμε και τη δυνατότητα να κάνουμε διπλό κλικ στο trackpoint, κάτι που εμφανίζει ένα γρήγορο μενού για πρόσβαση στις ρυθμίσεις της κάμερας, του μικροφώνου και των ηχείων. Το πληκτρολόγιο εκτείνεται στις δύο άκρες του υπολογιστή ενώ κάτω ακριβώς και δίπλα από την αριστερή και δεξιά πλευρά του trackpad, η Lenovo έχει προσθέσει γυάλινη επιφάνεια για καλύτερη αίσθηση κατά την πληκτρολόγηση.

Για το εσωτερικό, η Lenovo έχει στηριχτεί στη νέα γενιά των AMD Ryzen PRO 6000 επεξεργαστών , παράλληλα με την παρουσία του επεξεργαστή Microsoft Pluton security που υποστηρίζουν πλήρως τα Windows 11 για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια των δεδομένων του χρήση. Η συνεργασία Lenovo και AMD στη συγκεκριμένη σειρά, φέρνει τον επεξεργαστή Ryzen 7 PRO 6860Z3, αποκλειστικά διαθέσιμο στο ThinkPad Z12, ειδικά σχεδιασμένος ώστε να προσφέρει άριστες ηχητικές και οπτικές επιδόσεις, να μεγιστοποιεί την ταχύτητα απόκρισης και να εξασφαλίζει μεγάλη αυτονομία σε εφαρμογές όπως το Teams και το Zoom.

To ThinkPad Z16 προσφέρει επίσης τη δυνατότητα ενσωμάτωσης της νέας κάρτας γραφικών AMD Radeon RX 6500M, η οποία αξιοποιεί διάφορες AI τεχνολογίες της AMD. Επιπλέον σε συνδυασμό με τους επεξεργαστές Ryzen, η λειτουργία AMD Smart Shift Max παρέχει άμεσο throttling τόσο του επεξεργαστή όσο και της κάρτας γραφικών, ενώ η λειτουργία Smart Shift Eco είναι σχεδιασμένη να μεγιστοποιεί την αποδοτικότητα της μπαταρίας. 

Δεν γνωρίζουμε για την ώρα το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας των δύο laptop, ούτε την τιμή τους.

1

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό