24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Leclerc και Sainz στηρίζουν τη Ferrari

Ειδήσεις Ελλάδα

Με δηλώσεις τους και οι δύο πιλότοι της Ferrari, από τη Τζέντα όπου βρίσκονται, δήλωσαν πως δεν ακούν τις φήμες σχετικά με την ένταση που υπάρχει στο εσωτερικό της ομάδας και τις αποχωρήσεις διαφόρων στελεχών της, μετά τον πρώτο αγώνα.
Ο Leclerc είπε πως μια συνάντηση με όλα τα μέλη της ομάδας στο Μαρανέλο αποδείχτηκε ως θετική κίνηση, ενώ παράλληλα αναγνώρισε τον ρόλο του να συμβάλει στην παρακίνηση της ομάδας να σημειώσει πρόοδο.

Λοιπόν, ναι, γιατί είναι μόνο ο πρώτος αγώνας της σεζόν. Εξακολουθώ να πιστεύω σε αυτό και, φυσικά, πρέπει ακόμα να το πιστεύουμε όλοι. Έχουμε ακόμα πολλούς, πολλούς αγώνες μπροστά μας και πρέπει να παλέψουμε σαν τρελοί για να επιστρέψουμε στην κορυφή. Η έναρξη της χρονιάς δεν πήγαν όπως είχε προγραμματιστεί και όταν η Ferrari δεν πάει όσο καλά θα έπρεπε, τότε υπάρχουν πολλές φωνές και όλα αυτά γύρω από την ομάδα.
Αλλά πρέπει να είμαστε καλοί στο να ξοδεύουμε την ενέργειά μας μέσα στην ομάδα, πιέζοντας προς την ίδια κατεύθυνση και να κάνουμε τη διαφορά και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί. Και νιώθω ότι αυτό συνέβη τις τελευταίες εβδομάδες, οπότε ανυπομονώ πραγματικά να επιστρέψω στη πίστα.
Ο Leclerc δήλωσε “έκπληκτος” από τη θετική αντίδραση που είχε η ομάδα, αφού προηγουμένως είχαν γραφτεί “όλες αυτές οι αρνητικές ιστορίες” στα μέσα ενημέρωσης.
Προφανώς και είδα αυτές τις φήμες και μετά πήγα στο Μαρανέλο. Στην αρχή δεν ήμουν σίγουρος πώς θα αντιδρούσε η ομάδα σε αυτό. Αλλά μετά είχαμε μια συνάντηση με όλη την ομάδα, με όλους τους υπαλλήλους της Ferrari. Και εξεπλάγην πραγματικά. Όλοι είναι πλήρως αφοσιωμένοι σε αυτό και απόλυτα θετικοί, κάτι που είναι υπέροχο.
Ο Leclerc διέψευσε την είδηση που τον ήθελε να είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ferrari, John Elkann, ζητώντας του διαβεβαιώσεις σχετικά με το μέλλον της ομάδας.
Αυτό είναι απολύτως αναληθές. Εννοώ, και πάλι, υπήρξαν πολλές φήμες γύρω από την ομάδα, και για μια φορά το 90% από αυτές ήταν εντελώς αβάσιμες. Δεν ξέρω από πού έρχονται. Και για να είμαι ειλικρινής, δεν θέλω καν να ξοδέψω ενέργεια για να προσπαθήσω να βρω από πού προέρχονται, απλά πρέπει να είμαστε μαζί σε αυτό και να επικεντρωθούμε στον εαυτό μας.

Ο Sainz συμφώνησε με τον Μονεγάσκο, λέγοντας πως υπήρχε καλό πνεύμα στην ομάδα, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι άνθρωποι στην Ιταλία “προσπάθησαν να αποσταθεροποιήσουν την ομάδα”, προσθέτοντας:
Μπορώ να σας πω, είναι τόσο ξεκάθαρο για εμάς τι πρέπει να βελτιώσουμε, πώς πρέπει να το κάνουμε και ποιοι είναι οι βραχυπρόθεσμοι, μεσοπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι που πραγματικά εκπλήσσομαι με το πώς ορισμένοι άνθρωποι στην Ιταλία προσπάθησαν να αποσταθεροποιήσουν λίγο την ομάδα.
Κάποιοι το λένε κρίση, αλλά έχουμε κάνει μόνο έναν αγώνα και είναι αδύνατο να κρίνουμε την απόδοση σε αυτόν τον αγώνα. Είμαστε οι πρώτοι που δεν είμαστε ευχαριστημένοι με το πώς πήγε αυτός ο πρώτος αγώνας και μας ενοχλεί περισσότερο και είμαστε οι πιο επηρεασμένοι από αυτό. Θα προσπαθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο για να προσπαθήσουμε να το βελτιώσουμε. Βλέπω ανθρώπους στο εργοστάσιο να είναι αφοσιωμένοι, συγκεντρωμένοι και με έναν πολύ ξεκάθαρο στόχο στο μυαλό. Και συμπεριλαμβάνω τον εαυτό μου σε αυτό.
Ο Leclerc μίλησε και για την ποινή 10 θέσεων που πήρε, λέγοντας:
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η έναρξη της σεζόν δεν πήγε όπως ελπίζαμε. Μια εγκατάλειψη στο Μπαχρέιν και ένα πέναλτι εδώ σίγουρα δεν είναι αυτό που θέλαμε. Αλλά όταν επέστρεψα στο Μαρανέλο μετά τον αγώνα στο Μπαχρέιν, βρήκα μια ομάδα ενωμένη να κινείται προς την ίδια κατεύθυνση. Ήταν η ατμόσφαιρα που περίμενα να βρω και σημαίνει ότι έχω ιδιαίτερο κίνητρο για αυτό το Σαββατοκύριακο. Νομίζω ότι αυτή η πίστα θα ταιριάζει στην SF-23 καλύτερα από το Sakhir και το πρόβλημα που με σταμάτησε εκεί έχει διορθωθεί, οπότε είμαι βέβαιος ότι στον αγώνα θα έχουμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε θέσεις γρήγορα και να ανέβουμε στις πρώτες θέσεις.
Περιμένω να είμαι ανταγωνιστικός στις κατατακτήριες. Το αυτοκίνητο ασφαλείας παίζει συχνά τον ρόλο του εδώ και θα πρέπει να είμαστε γενναίοι για να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία που θα παρουσιαστεί. Αφού πρέπει να έρθω από πίσω, θα είμαι επιθετικός όπως είναι η φύση μου και ελπίζω οι μεγάλες ευθείες να μας βοηθήσουν.
Ο Leclerc συμπλήρωσε πως δεν ανησυχεί για την αξιοπιστία της Ferrari, ενώ είπε πως δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του εάν θέλει να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής, αλλά πρέπει να εργάζεται μαζί με την ομάδα.
Η ομάδα μου είπε ότι εντόπισε το πρόβλημα, οπότε όχι, δεν υπάρχει ανησυχία για την αξιοπιστία. Η πίστα της Τζέντα ταιριάζει με το αυτοκίνητό μας λίγο καλύτερα, στα χαρτιά. Αλλά η Red Bull έχει ένα ευέλικτο μονοθέσιο και μπορεί να αλλάξει αρκετά το μονοθέσιο από το Μπαχρέιν ως εδώ και να είναι επίσης εξαιρετικά ανταγωνιστική.
Η αδυναμία μας στο Μπαχρέιν ήταν ξεκάθαρα ο ρυθμός του αγώνα και η φθορά των ελαστικών. Έχουμε δουλέψει πολύ σε αυτό. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένα βήμα μπροστά σε σύγκριση με το Μπαχρέιν.
Λέω την άποψη μου στην ομάδα για αυτό που θέλω και νομίζω ότι αυτή είναι η σωστή προσέγγιση. Οπότε αυτό δεν θα το αλλάξω γιατί δεν με νοιάζει τι πιστεύουν πραγματικά οι άνθρωποι. Αυτό που με νοιάζει είναι ότι νιώθω καλά με τον εαυτό μου, κάνοντας ό,τι καλύτερο μέσα στην ομάδα για να βελτιώσω τα πράγματα. Αυτή είναι η κύρια εστίασή μου.

Όσον αφορά το να είμαι πιο φωνακλάς όταν είμαι στο αυτοκίνητο και να παίρνω μόνος μου αποφάσεις, δεν νομίζω ότι αυτός είναι ο δρόμος προς τα εμπρός. Γιατί ο κόσμος δεν καταλαβαίνει πόσο λίγες πληροφορίες έχουμε στο αυτοκίνητο, για την όλη κατάσταση κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.
Πιστεύω ακράδαντα ότι αν γίνουμε καλύτεροι ως ομάδα και όταν λέω ως ομάδα, εννοώ όλοι όσοι συμμετέχουν, μιλώντας για τη στρατηγική μας, κοιτάζοντας τη στρατηγική, τότε θα είμαστε οι καλύτεροι συνολικά. Δεν θα κερδίσουμε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα εάν παίρνω τις αποφάσεις μόνος μου στο αυτοκίνητο. Δεν λειτουργεί έτσι και είμαι πεπεισμένος για αυτό.
Η φετινή ομάδα είναι η καλύτερη από ποτέ. Το πιστεύω ακράδαντα αυτό. Μετά από κάθε σεζόν ένιωθα ότι κάναμε ένα βήμα. Προσπαθούμε να δούμε και να καταλάβουμε πού κάναμε λάθος και μετά λίγο πριν από τη νέα σεζόν, αναλαμβάνουμε ενέργειες για να βελτιώσουμε αυτά τα πράγματα. Οπότε, ναι, είμαι σίγουρος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό