31 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

Land Rover Defender Octa – Ακόμη πιο περιπετειώδες και ικανό εκτός δρόμου

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μία εποχή που ναι μεν όλοι θέλουμε να αποκτήσουμε ένα SUV, αλλά ελάχιστοι ενδιαφέρονται αν θα είναι τετρακίνητο και ακόμη λιγότεροι είναι εκείνοι που τελικά θα βγούνε εκτός δρόμου, η Land Rover παρουσιάζει την έκδοση Octa του Defender και βάζει ξανά τα πράγματα στην, off road, θέση τους. Αφενός διότι πρόκειται για την πιο ισχυρή έκδοση του Defender, αφετέρου διότι οι εκτός δρόμου ικανότητες του είναι ακόμη πιο υψηλές, σε σχέση με τις «απλές» εκδόσεις του μοντέλου. Ξεκινώντας από το μηχανικό του σύνολο συναντούμε έναν ήπια υβριδικό V8 Twin Turbo κινητήρας 4400 κυβικών, από την BMW, ο οποίος αποδίδει 635 ίππους και 750 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων. Εντός δρόμου η παραπάνω ισχυς μεταφράζεται επιτάχυνση 4’’ για τα 0-100 km/h και τελική ταχύτητα 249 km/h με ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών. Για την επιβράδυνση φροντίζουν τα ισχυρά φρένα, με τους αναβαθμισμένους εμπρός δίσκους 400 mm με δαγκάνες Brembo.

Ωστόσο η δύναμη αυτή έχει θετικές επιπτώσεις και στις εκτός δρόμου δυνατότητες της συγκεκριμένης έκδοσης, καθώς αυτός, υποτίθεται, είναι ο βασικός λόγος που κάποιος θα επιλέξει την Octa. Η έξυπνη ανάρτηση 6D Dynamics με πιο ανθεκτικά ψαλίδια και ενεργά αμορτισέρ, οι πολλές αναβαθμίσεις και ενισχύσεις στο πλαίσιο με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών, η μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, οι επανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες και οι βελτιωμένες γωνίες προσέγγισης και διαφυγής είναι ορισμένα από τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά του. Οι προστατευτικές ενισχύσεις κάτω από το πάτωμα είναι περισσότερες, η απόσταση από το έδαφος στα 28 mm, με αποτέλεσμα ο οδηγός να μπορεί να κινείται σε οποιαδήποτε επιφάνεια χωρίς καμία επιφύλαξη. Επιπλέον, το OCTA έχει τη δυνατότητα να περάσει μέσα από νερό βάθους έως και 1 μέτρο, επίδοση καλύτερη από οποιοδήποτε άλλο Defender παραγωγής μέχρι σήμερα. Οι εκτός δρόμου δυνατότητες αυξάνονται με τα βελτιωμένα προγράμματα οδήγησης, με το νέο Dynamic Mode να προσφέρει τις απόλυτες επιδόσεις και προδιαγραφές τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου, προσαρμόζοντας κατάλληλα τις ρυθμίσεις του συστήματος διεύθυνσης, της ανάρτησης και της απόκρισης στο πεντάλ του γκαζιού.

Σε ότι αφορά την εμφάνιση και την διαφοροποίηση που η Octa οφείλει να έχει η μάσκα έχει καινούρια σχεδίαση που επιτρέπει μεγαλύτερη ροή αέρα, ενώ ο καινούριος πίσω προφυλακτήρας ενσωματώνει το νέο σύστημα εξάτμισης με τις τέσσερις απολήξεις. Τέλος, μπροστά υπάρχει θωράκιση από κράμα αλουμινίου με φινίρισμα γραφίτη. Βεβαίως από ένα μοντέλο της Land Rover, ακόμη και αν αυτό είναι προσανατολισμένο στη περιπέτεια, η πολυτέλεια δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και ενισχύεται με την έκδοση λανσαρίσματος Edition One, που θα είναι διαθέσιμη στον πρώτο χρόνο παραγωγής. Έχει αποκλειστικό χρώμα αμαξώματος Faroe Green με εσωτερικό από ειδικά υφάσματα σε χρώμα χακί και εβένινο, ειδικές λεπτομέρειες από ανθρακονήματα και σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί το δέρμα και οι υφασμάτινες επενδύσεις, ενώ τα νέα μπροστινά καθίσματα επιδόσεων Performance προσφέρουν ακόμα καλύτερη στήριξη στο σώμα με μαξιλαράκια και ενσωματωμένα προσκέφαλα. Επιπλέον, η στενή του σχέση με τη μουσική επιβεβαιώνεται από την τεχνολογία ήχου Body and Soul Seat, που είναι διαθέσιμη για πρώτη φορά στο Defender.. Οι παραγγελίες για το νέο Defender OCTA θα ανοίξουν σύντομα και η πρώτη δημόσια εμφάνισή του θα γίνει στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, που θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 14 Ιουλίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό