21 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Lamborghini: Τα συνθετικά καύσιμα μια εναλλακτική για τη στροφή στην ηλεκτροκίνηση

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Lamborghini γίνεται μια ακόμη εταιρία του VW Group, μετά την Porsche, που δηλώνει πως τα συνθετικά καύσιμα θα μπορούσαν να λειτουργήσουν εναλλακτικά για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Stephan Winkelmann, ο CEO της ιταλικής εταιρίας, είπε πως η εταιρεία δεν χρειάζεται να αποφασίσει τώρα για το πότε θα πρέπει να προσφέρει μονάχα ηλεκτρικά μοντέλα. Όπως είπε:
Είναι λίγο δύσκολο, γιατί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε νωρίτερα φέτος πως θα απαγορεύσει τους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου έως το 2035 και στους μικρότερους κατασκευαστές όπως η Lamborghini αυτή η απαγόρευση θα ισχύσει έως το 2036, οπότε δεν χρειάζεται να αποφασίσουμε τώρα.

Ο επικεφαλής της Lamborghini πιστεύει ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες στα συνθετικά καύσιμα που θα λειτουργήσουν ως “σωτήρας” των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης:
Έχουμε ακόμα την ευκαιρία ίσως να πάμε στα συνθετικά καύσιμα με αυτούς τους τύπους αυτοκινήτων. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν αλλάξει η νομοθεσία, κάτι που προβλέπω πως δεν θα συμβεί σύντομα.
Εάν τα συνθετικά καύσιμα δεν αποκτήσουν την απήχηση που αναμένει, ο Winkelmann πιστεύει πως η Lamborghini θα προσφέρει μονάχα ηλεκτρικά μοντέλα από τις αρχές της δεκαετίας του 2030.
Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα κυκλοφορήσει το 2028 και θα αποτελέσει τον διάδοχο της Urus.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό