23 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

La Casa de Papel 4 Bella Ciao: Η ιστορία του τραγουδιού της σειράς που ακούγεται και στην καραντίνα []

Ειδήσεις Ελλάδα

La Casa de Papel 4 Bella Ciao: To τραγούδι που ακούγεται στην πολυαναμενόμενη σειρά δίνει θάρρος στους Ιταλούς που είναι σε καραντίνα κόντρα στην πανδημία του ιού.

La Casa de Papel 4 Bella Ciao: Ο καθηγητής  και ο «Μπερλίν» κάθονται στο τραπέζι της έπαυλης όπου οι ήρωες του La Casa de Papel έμαθαν και εκπαιδεύτηκαν για τη ληστεία του ισπανικού νομισματοκοπείου. Εκείνη τη στιγμή, ακούγεται να τραγουδούν το ιταλικό αντιστασιακό τραγούδι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Bella Ciao.  Οι ιταλοί προσπαθούν να ξεπεράσουν την στεναχώρια τους και να φανούν δυνατοί σε αυτή τη μάχη για τον κορονοϊό τραγουδώντας από τα μπαλκόνια τους εν μεσω καραντίνας το ίδιο επαναστατικό τραγούδι. Ποια είναι όμως η ιστορία πίσω από αυτό το τραγούδι.

Το «Bella Ciao» είναι ο ύμνος της ιταλικής αντίστασης ενάντια στον φασισμό κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η μουσική του τραγουδιού φαίνεται να είναι εμπνευσμένη από κάποιο παλιό παραδοσιακό τραγούδι, ενώ είναι άγνωστο από ποιον έχουν γραφεί οι στίχοι.  Η μελωδία του τραγουδιού ήταν ήδη γνωστή και την τραγουδούσαν στις αρχές του 20ού αιώνα οι γυναίκες που μάζευαν ρύζι στις φυτείες της ιταλικής επαρχίας Terre d’Acqua κοντά στην Μπολόνια. Οι στίχοι μιλούν για τις δύσκολες συνθήκες εργασίας μέσα στον καυτό ήλιο. 

Η πρώτη γνωστή ερμηνεία του 1906 έχει τη μορφή αντίδρασης κατά του αφεντικού, που «μ’ ένα ραβδί στο χέρι» παρακολουθεί τους εργάτες, χαραμίζει τη ζωή των γυναικών και δεν πληρώνει τους μισθούς. Η μέρα όμως πλησιάζει, που οι εργάτριες θα απελευθερωθούν. Το Bella Ciao έγινε παγκόσμια γνωστό από την ιταλική αντίσταση. Στη διασκευή αυτή οι στίχοι του τραγουδιού εξυμνούν τον απελευθερωτικό αγώνα των παρτιζάνων και τον ηρωικό τους θάνατο.

: wikipedia

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό