18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Kia Concept EV5 – Το επόμενο ηλεκτρικό στη σειρά!

Ειδήσεις Ελλάδα

Νομίζω έχει γίνει σαφές πολλάκις τα τελευταία χρόνια ότι όσον αφορά στην κούρσα για τον εξηλεκτρισμό, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Για τους κατασκευαστές, αυτό σημαίνει έναν ιδιαίτερα υψηλό φόρτο εργασίας καθώς πολλά διαφορετικά τμήματα δουλεύουν σκληρά πάνω στο επόμενο μοντέλο που θα λανσαριστεί στην αγορά και για εμάς τους καταναλωτές, σημαίνει ότι δεν έχουμε χρόνο να επεξεργαστούμε και να αφομοιώσουμε το τελευταίο μοντέλο που παρουσιάστηκε πριν προχωρήσουμε όσο το δυνατόν ταχύτερα στο επόμενο. Για την Kia επί του προκειμένου, σημαίνει ότι ενώ παρουσίασε πριν από ελάχιστο καιρό το EV9, ένα μεγάλο αμιγώς ηλεκτρικό SUV που θα κυκλοφορήσει στο προσεχές μέλλον, έρχεται μία εβδομάδα μετά να παρουσιάσει το Concept EV5 ή αν προτιμάς, τον προάγγελο του τρίτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της.

Όπως υποδηλώνει και το όνομα του, το Concept EV5 και κατά συνέπεια το EV5 που θα περάσει στην παραγωγή είναι ένα crossover μικρότερο σε μέγεθος από το EV9 αλλά με την ίδια, “Opposites United” όπως την ονομάζει η Kia, σχεδιαστική φιλοσοφία. Το ηλεκτρικό SUV της κορεατικής μάρκας θα λανσαριστεί αργότερα μέσα στη χρονιά στην κινεζική αγορά και η Kia δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τα σχέδια της όσον αφορά στην κυκλοφορία του και στην Ευρώπη ενώ ελάχιστες είναι οι διαθέσιμες πληροφορίες και αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Παρότι δεν επιβεβαιώνεται από την ίδια την μάρκα, περιμένουμε το EV5 να κάνει χρήση της ευέλικτης E-GMP αρχιτεκτονικής του ομίλου Hyundai-Kia και το μέγεθος του μοιάζει να είναι παρεμφερές με το θερμικό Sportage, που σημαίνει πως αν τελικά γίνει διαθέσιμο και στην ήπειρο μας, θα τοποθετηθεί απέναντι σε προτάσεις όπως το Nissan Ariya, το Toyota bZ4X και το Volkswagen ID.4. Αν ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με τα συγγενικά μοντέλα εντός του ομίλου, το EV5 θα προσφέρεται τόσο με δικίνητα όσο και με τετρακίνητα κινητήρια σύνολα καθώς και τις ίδιες ή αν μη τι άλλου παρεμφερείς επιλογές όσον αφορά στις μπαταρίες. Όσο για το design, οι φωτογραφίες λένε πολλά περισσότερα απ’ ότι μπορούμε να αναλύσουμε. Είναι σαφές ότι η Kia προτιμά τις έντονες γωνίες, τις σμιλευμένες επιφάνειες και τις αυστηρές αναλογίες αλλά τα “ντύνει” όλα αυτά σε ένα μινιμαλιστικό πλαίσιο που γίνεται ακόμα περισσότερο εμφανές στο εσωτερικό, όπου κυριαρχεί το ενιαίο πάνελ που φιλοξενεί τον πίνακα οργάνων και την οθόνη του συστήματος infotainment, ενώ δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στα καθίσματα με την δυνατότητα περιστροφής για ευκολότερη είσοδο και έξοδο από το όχημα. Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον να μάθουμε αν το Kia EV5 λανσαριστεί και στην Ευρώπη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό