Home Auto • Moto KIA- Σύντομα η πρεμιέρα του ανανεωμένου EV6

KIA- Σύντομα η πρεμιέρα του ανανεωμένου EV6

Ειδήσεις Ελλάδα

Ήταν μία όμορφη ημέρα του Μαρτίου του 2021 όταν η Kia αποφάσισε να αποκαλύψει στον κόσμο το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της που εξελίχθηκε εξαρχής ως τέτοιο. Το Kia EV6. Τα βραβεία δεν άργησαν. Τα Red Dot Design Awards ανέδειξαν το εντυπωσιακό EV της κορεατικής εταιρίας ως “Best of the Best” ενώ την ίδια χρονιά κατακτήθηκε και ο τίτλος του ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς. Πέρασαν 3 χρόνια από την πρεμιέρα του EV6 και παρότι δεν έχει χάσει στο ελάχιστο το στοιχείο εντυπωσιασμού, παρότι παραμένει όσο μοντέρνο και φουτουριστικό ήταν όταν το είδαμε για πρώτη φορά, η Kia αποφάσισε ότι αυτή είναι μία πολύ καλή εποχή για ανανέωση. Ανακοίνωσε την απόφαση της δε με δύο φωτογραφίες που δείχνουν το εμπρός και το πίσω μέρος καθώς και το συνολικό εύρος της ανανέωσης.
Αυτό που γίνεται άμεσα εμφανές είναι ότι το EV6 θα πλησιάσει όσον αφορά στο design στην τελευταία εκδοχή της σχεδιαστικής γλώσσας της Kia όπως αυτή πήρε μορφή σε πιο πρόσφατα μοντέλα της εταιρίας – βλ. EV5 παραδείγματος χάριν. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα έχουν αποκτήσει μία αρκετά πιο έντονη και εκφραστική LED υπογραφή που περιβάλλει το κυρίως φανάρι ενώ μία λεπτή “λεπίδα” στο χρώμα του αμαξώματος εκτείνεται από το κέντρο της μάσκας μιμούμενη το σχήμα της Tiger Nose γρίλιας των θερμικών μοντέλων της μάρκας. Στο πίσω μέρος από την άλλη, η ενιαία LED λωρίδα που διατρέχει ολόκληρο το πλάτος του αμαξώματος στην αιχμή της πίσω πόρτας έχει διατηρήσει το σχήμα της αλλά έχει νέα γραφικά σχηματίζοντας ένα μικρό τρίγωνο στις άκρες της.

H Kia δεν έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την καμπίνα αλλά η λογική λέει ότι ο αέρας της ανανέωσης θα φυσήξει και εκεί. Ανάμεσα στις αλλαγές που ενδεχομένως να δούμε είναι οι νέες οθόνες, τα χειριστήρια στην κεντρική κονσόλα και πιθανώς κάποιες νέες επενδύσεις ή/και χρώματα. Τέλος, στα μηχανικά δεν περιμένουμε δραστικές αλλαγές. Ίσως η Kia να αυξήσει το μέγεθος της μπαταρίας όπως έκανε και στο ανανεωμένο Ioniq 5, γεγονός που θα οδηγήσει σε μία αύξηση της αυτονομίας ενώ δεν αποκλείεται να δούμε μερικές περιορισμένες επεμβάσεις στο πλαίσιο και την ανάρτηση. Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του EV6 θα λάβουν χώρα εντός του δεύτερου τριμήνου του τρέχοντος έτους, οπότε δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ, ενώ το κορυφαίο EV6 GT θα ακολουθήσει κάποιους μήνες αργότερα, σίγουρα μέχρι το τέλος του έτους. Προφανώς, σύντομα μετά την πρεμιέρα θα ακολουθήσει και το λανσάρισμα της ανανεωμένης έκδοσης στην αγορά με την εγχώρια αγορά της Κορέας να προηγείται, ακολουθούμενη από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version