15 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών τεχνητής νοημοσύνης της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

«Καθώς ο κόσμος περιμένει την αποκάλυψη της τεχνητής νοημοσύνης της Apple στις 10 Ιουνίου, φαίνεται ότι το αρχικό κύμα λειτουργιών θα λειτουργήσει εξ ολοκλήρου on device», δήλωσε ο Gurman, στην ενότητα Q&A του ενημερωτικού δελτίου του Power On. «Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει στοιχείο επεξεργασίας cloud στο μοντέλο της μεγάλης γλώσσας της εταιρείας, το λογισμικό που τροφοδοτεί τις νέες δυνατότητες».

Η Apple πιθανότατα θα εξακολουθεί να προσφέρει ορισμένες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης που βασίζονται σε cloud που υποστηρίζονται από τον Gemini της Google ή άλλον πάροχο, σύμφωνα με τον Gurman. Η Apple φέρεται να έχει συζητήσει με εταιρείες όπως η Google, η OpenAI και η κινεζική Baidu σχετικά με πιθανές συνεργασίες τεχνητής νοημοσύνης. Το iOS 18 δεν αναμένεται να περιλαμβάνει chatbot τύπου ChatGPT της Apple, αλλά δεν είναι σαφές εάν το Gemini ή άλλο chatbot θα ενσωματωθεί απευθείας στο iOS 18.

Είναι πιθανό η Apple να προσφέρει μερικές από τις δικές της δυνατότητες παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης που βασίζονται σε cloud στο μέλλον, καθώς αναλυτές της αλυσίδας εφοδιασμού της Apple όπως ο Ming-Chi Kuo και ο Jeff Pu είπαν ότι η εταιρεία αγοράζει ενεργά διακομιστές τεχνητής νοημοσύνης.

Το iOS 18 φημολογείται ότι έχει νέες δυνατότητες δημιουργίας AI για το εργαλείο αναζήτησης Spotlight του iPhone, Siri, Safari, Συντομεύσεις, Apple Music, Μηνύματα, Υγεία, Αριθμούς, Σελίδες, Keynote και άλλα. Ο Gurman ανέφερε προηγουμένως ότι η γενετική τεχνητή νοημοσύνη θα βελτιώσει την ικανότητα του Siri να απαντά σε πιο σύνθετες ερωτήσεις και θα επιτρέψει στην εφαρμογή Messages να συμπληρώνει αυτόματα προτάσεις.

Η Apple αναμένεται να αποκαλύψει το iOS 18 και άλλες ενημερώσεις λογισμικού στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών WWDC, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 14 Ιουνίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό