18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«HΠΑ και Ε.Ε δεν επιθυμούν κατάπαυση πυρός»

Ειδήσεις Ελλάδα

Nέα πυρά εναντίον της Δύσης εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Χοσεϊν Αμίρ Αμπντολαχιάν.

Τα βέλη του εναντίον της Δύσης και του Ισραήλ εξαπέλυσε ο Χακάν Φιντάν. Ο επικεφαλής της Τουρκικής διπλωματίας έκανε λόγο ότι οι Ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας αποτελούν παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, ενώ κατηγόρησε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ ότι δεν επιθυμούν κατάπαυση του πυρός.

«Το Ισραήλ πρέπει να γυρίσει πίσω από τον λάθος δρόμο που έχει πάρει και να βάλει τέλος στη βία. Το Ισραήλ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η ασφάλεια δεν μπορεί να εδραιωθεί με τη βία. Το Ισραήλ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η αγνόηση των Παλαιστινίων και η αιματοχυσία δεν οδηγεί πουθενά. Όπως τόνισε για άλλη μια φορά χθες ο πρόεδρός μας, είναι απαραίτητο να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός στη Γάζα το συντομότερο δυνατό και στη συνέχεια να ανοίξει ο δρόμος για μόνιμη ειρήνη».

Ενώ επανέλαβε την θέση της Άγκυρας ότι είναι έτοιμη να αναλάβει ρόλο εγγυήτρια δύναμης.

[İsrail’in Gazze’de katliamı]Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Türkiye olarak savaşın başından beri diplomatik çabalarımız devam etmekte. Gönül isterdi ki bunu Avrupa Birliği ile yapabilseydik ama AB, aldığı pozisyon gereği maalesef ateşkes ifadesini duymak istemiyor. pic.twitter.com/9BsFIjD27r

— TRT Haber Canlı (@trthabercanli) November 1, 2023

«Ως Τουρκία, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το χρέος μας για την εγκαθίδρυση κατάπαυσης του πυρός και στη συνέχεια μιας διαρκούς ειρήνης. Είμαστε επίσης έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη του εγγυητή στη φάση εφαρμογής μιας συμφωνίας που θα επιτευχθεί.»

Ο Χακάν Φιντάν επίσης προανήγγειλε την επίσκεψη του προέδρου του Ιράν Ιμπραχίμ Ραϊσι στην Τουρκία, το επόμενο διάστημα.

Νέες απειλές από την Τεχεράνη

Την ίδια στιγμή ο Χοσεϊν Αμίρ Αμπντολαχιάν συνέχισε το γαϊτανάκι των απειλών εναντίον ΗΠΑ και Ισραήλ, σημειώνοντας ότι θα υποστούν σοβαρές συνέπειες αν συνεχιστούν οι επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

«Εάν αυτός ο πόλεμος δεν σταματήσει αμέσως και δεν σταματήσουν οι κοινές επιθέσεις εναντίον αμάχων, γυναικών και παιδιών της Γάζας από την Αμερική και το Ισραήλ, τότε οι συνέπειες για όσους διεξάγουν αυτόν τον πόλεμο θα είναισοβαρές.»



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό