18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Μέιντστοουν της 6ης κατηγορίας στους «16» του Κυπέλλου!

Ειδήσεις Ελλάδα

Απίστευτο κι όμως… αληθινό! Η Μέιντστοουν της 6ης κατηγορίας της Αγγλίας επικράτησε με 2-1 εκτός έδρας της Ίπσουιτς, που παλεύει για την άνοδο στην Premier League, και προκρίθηκε στη φάση των «16» του FA Cup! Ο «θεσμός των εκπλήξεων» όπως ονομάζεται, δεν μας… απογοήτευσε και μας προσέφερε ένα ακόμα ποδοσφαιρικό θαύμα.

Η Μέιντστοουν με μόλις… δύο σουτ στον στόχο, σκόραρε ισάριθμες φορές, ενώ η Ίπσουιτς κατέγραψε 38 τελικές προσπάθειες για γκολ και τα κατάφερε μόλις μία φορά! Η διαφορά δυναμικής των δύο ομάδων είναι τεράστια, αφού η Ίπσουιτς που αποκλείστηκε βρίσκεται τη δεδομένη χρονική στιγμή στην 2η θέση της 2ης κατηγορίας της αγγλικής ποδοσφαιρικής «πυραμίδας».

Και παρά το γεγονός πως θεωρείται ως ένα από τα φαβορί ώστε να πάρει την άνοδο και να αγωνίζεται του χρόνου στην Premier League, έμεινε εκτός συνέχειας στο FA Cup από μία ομάδα που βρίσκεται περίπου… 100 θέσεις πιο χαμηλά από εκείνη! Η Μέιντστοουν βρίσκεται στην 6η κατηγορία και εξασφάλισε με αυτή την εκτός έδρας νίκη την πρόκριση στη φάση των «16» του Κυπέλλου Αγγλίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκεί θα επιθυμεί να αντιμετωπίσει έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας (π.χ. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι), για να έχουν οι… ημιερασιτέχνες παίκτες της την ευκαιρία να κοντραριστούν απέναντι σε μερικούς από τους καλύτερους στον κόσμο.

Επιπλέον, εφόσον η κλήρωση γίνει και η Μέιντστοουν χρειαστεί να παίξει εκτός έδρας (π.χ. στο «Ολντ Τράφορντ», στο «Άνφιλντ», στο «Έτιχαντ», τότε θα λάβει τις εισπράξεις από τα εισιτήρια! Κάτι που σημαίνει πως στην περίπτωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για παράδειγμα, που το γήπεδό της έχει χωρητικότητα περίπου 75.000 θέσεις, η ομάδα από την 6η κατηγορία μπορεί να βάλει στα ταμεία της γύρω στα… 4 εκατομμύρια ευρώ! Πραγματικά αδιανόητο, μόνο στην Αγγλία…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό