20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πάνω από 1.895 παραβάσεις σε δυο 24ωρα στην Αττική

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι έλεγχοι της τροχαίας στην Αττική και την Θεσσαλονίκη συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και οι παραβάτες… αυξάνονται.Οδήγηση σε κατάσταση μέθης, χωρίς κράνος, χωρίς ζώνη ασφαλείας και με υπερβολική ταχύτητα. Τα δελτία ενημέρωσης της τροχαίας μοιάζουν σα να βγήκαν από την δεκαετία του 1980, όταν ο κόσμος δεν είχε ούτε τις γνώσεις αλλά ούτε και την πληροφόρηση για θέματα ασφάλειας.

Φωτογραφ. αρχείου: Astynomia.gr

Επίσης τα δελτία αυτά θυμίζουν λίστες μελλοθάνατων. Ακούγεται σκληρό δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε αλλιώς νέους σε ηλικία οδηγούς, οι οποίοι επιβαίνουν σε ένα αυτοκίνητο χωρίς ζώνη ή οδηγούν μεθυσμένοι ή κινούνται με μοτοσυκλέτα χωρίς κράνος.

Η τροχαία συνεχίζει τους ελέγχους

Το τελευταίο διήμερο (9-10/2) πραγματοποιήθηκαν 7.580 έλεγχοι από την Τροχαία Αττικής και βεβαιώθηκαν συνολικά 1895 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), όπως, μεταξύ άλλων, για οδήγηση σε κατάσταση μέθης, υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση προστατευτικού κράνους και ζώνης ασφαλείας και παραβάσεις φωτεινών σηματοδοτών.

Φωτογραφία αρχείου: Astynomia.gr

Συγκεκριμένα, ως αποτέλεσμα των παραπάνω ελέγχων, αφαιρέθηκαν 325 άδειες οδήγησης, 332 άδειες κυκλοφορίας και 271 πινακίδες οχημάτων, ενώ πραγματοποιήθηκαν δύο συλλήψεις και ασκήθηκαν 95 διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος.Ενδεικτικά, το τελευταίο διήμερο βεβαιώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις:

123 για οδήγηση σε κατάσταση μέθης120 για υπερβολική ταχύτητα72 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας215 για μη χρήση προστατευτικού κράνους14 για παραβάσεις φωτεινών σηματοδοτών34 για χρήση κινητού τηλεφώνου12 για επικίνδυνους ελιγμούς383 για παράνομες σταθμεύσεις

Όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ, οι επιχειρησιακές δράσεις για την οδική ασφάλεια στο σύνολο του οδικού δικτύου της Αττικής θα εντατικοποιηθούν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό