15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24ο Ευαγγέλιο: Νέα τιμή για Ζαχίντ – 24ο Ευαγγέλιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Γκάιας Ζαχίντ δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου του ΑΠΟΕΛ την νέα σεζόν θα επιστρέψει προκειμένου να παίξει ξανά για λογαριασμό του Θρύλου της Κύπρου. Με το συμβόλαιό του να ολοκληρώνεται τον επόμενο χρόνο, το ενδεχόμενο νέου δανεισμού του δεν παίζει με τίποτα και για κανέναν…

Στον ΑΠΟΕΛ, που ήδη υπέγραψε τον Αποστολάκη και φλερτάρει με Κλωναρίδη (και όχι μόνο, να το θυμάστε αυτό) από την ελληνική Super League (αντιθέτως θέμα Λάζαρου δεν υπάρχει), ο μεταγραφικός προγραμματισμός έχει την σκηνοθετική σφραγίδα του κόουτς Ουζουνίδη (που ανανέωσε) αλλά θα είναι κλασικά… προεδρική παραγωγή (του Πρόδρομου Πετρίδη). Τι σημαίνει αυτό στην “υπόθεση Ζαχίντ”;

Ρώτησα στην Κύπρο και μου μεταφέρθηκε πως ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει καλή άποψη για τον ποδοσφαιριστή Ζαχίντ. Και πως θα τον ήθελε στην ομάδα που θα “κτίσει” για την νέα σεζόν. Αυτό που αμφισβητούν είναι κατά πόσο θα πείσει και τον Πετρίδη.

Στο δια ταύτα: σύμφωνα με την έρευνα της στήλης το μέλλον του Ζαχίντ στον ΑΠΟΕΛ φαντάζει εξαιρετικά χλωμό! Εκτός κι αν τα βρουν στην ανανέωση του συμβολαίου του, το οποίο λήγει με την κυπριακή ομάδα 31 Μαΐου του 2021. Δύσκολα, πολύ δύσκολα αφού η διοίκηση χρειάζεται επειγόντως νέες πηγές εσόδων στην μετά Co-19, άρα πωλήσεις για να καλύψουν την απώλεια προϋπολογισμένων περίπου 3 εκατ. ευρώ!

Πάμε και στο παρασύνθημα: η τωρινή χρηματιστηριακή αξία του 25χρονου Νορβηγού μέσου ανέρχεται στο 1,2 εκατ. ευρώ (προ κορονοϊού ήταν στο 1,5). Η οψιόν αγοράς που είχε ο Παναθηναϊκός και δεν την ενεργοποίησε ανερχόταν στο 1,6 εκατ. ευρώ. Και το προηγούμενο μπαι άουτ του στον ΑΠΟΕΛ στα 4 εκατομμύρια!

ΟΙ “ΛΑΓΟΙ” ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Σύμφωνα με την ελληνο-κυπριακή πιάτσα agents ο Πετρίδης έχει βγάλει τον Ζαχίντ ήδη στην βιτρίνα. Και με νέα τιμή αφού – όπως μας τονίστηκε χαρακτηριστικά- στην ανάγκη ακόμη και με 1 εκατ. ευρώ συν 15 με 20% πώλησης στον ΑΠΟΕΛ θα τον “σπρώξει”. Κάτι βέβαια που δημόσια δεν πρόκειται να το παραδεχτεί ο Πετρίδης αλλά η… αγορά ξέρει και μιλάει.

Βασικός στόχος του φέρεται να είναι να πουληθεί ο Ζαχίντ σε ομάδα της Τουρκίας, από όπου άλλωστε υπάρχει διαχρονικό ενδιαφέρον. Το καλοκαίρι του 2018 και μετά την (πρώτη) σούπερ σεζόν του Ζαχίντ στον ΑΠΟΕΛ, η Τραμπζονσπόρ πρόσφερε 3 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει αλλά ο Πετρίδης τα αρνήθηκε ζητώντας περισσότερα (εννοείται πως το σκυλομετάνιωσε).

Για το καλοκαίρι η Τραμπζονσπόρ ψάχνει παίκτη στην θέση του Ζαχίντ και το…ξαφνικό διπλό ενδιαφέρον Γαλατά και Φενέρ (σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ), κάλλιστα μπορεί να λειτουργήσει ως… πουσάρισμα για να ξαναμπεί στο κόλπο η TS.

Κάποιοι πάντως στην γειτονική χώρα επιμένουν πως ο Ζαχίντ δεν θα καταλήξει ποτέ στην Γαλατά ή στην Φενέρ αλλά αυτές μπορούν να “αποτελέσουν το “κανάλι”” για να αποκτηθεί από άλλη τουρκική ομάδα. Κοντός ψαλμός αλληλούια…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό