16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνελήφθη 23χρονος για κροτίδα στο ΠΑΟΚ

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην άμεση σύλληψη σύλληψη 23χρονου οπαδού που έριξε κροτίδα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός προχώρησε η Αστυνομία. Ο εν λόγω οπαδός ταυτοποιήθηκε από τις κάμερες.

Πιο συγκεκριμένα οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης προχώρησαν στη σύλληψη του δράστη μετά την αξιοποίηση στοιχείων που προέκυψαν μέσω βίντεο από το κλειστό κύκλωμα επιτήρησης του γηπέδου της Τούμπας, ενώ μέχρι τον εντοπισμό του για το θέμα ενημερωνόταν συνεχώς ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε, ο 23χρονος υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία και για αυτό, αμέσως μετά τη σύλληψή του οι αστυνομικοί τον παρέδωσαν στην Στρατονομία.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νέο νόμο για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας έχουν καθοριστεί πλέον συγκεκριμένες ζώνες – σημεία κάλυψης των καμερών εντός και εκτός ενός γηπέδου, οι οποίες προκύπτουν από τη σύμβαση Σαιντ Ντενί του Συμβουλίου της Ευρώπης, που κυρώθηκε πρόσφατα (2022) από τη χώρα μας.

Η 2η αλλαγή του νέου νόμου είναι η θεσμοθέτηση ενός «σφιχτού» και αυστηρού συστήματος προελέγχου των καμερών λίγες ημέρες πριν από κάθε αγώνα, αλλά και επανελέγχου (πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από τη λήξη κάθε αγώνα).

Η σύννομη λειτουργία των καμερών θα γίνεται 3 ημέρες πριν από κάθε αγώνα και η αστυνομία που θα κάνει τον έλεγχο θα πρέπει να αναφέρει στη ΔΕΑΒ τόσο το «καλώς έχειν», όσο και την τυχόν διαπίστωση προβλημάτων στη λειτουργία τους.

Αν διαπιστώνεται πρόβλημα η ομάδα θα έχει στη διάθεσή της 12 ώρες για να το αποκαταστήσει και, εφόσον αυτό συμβεί, ο αγώνας θα διεξάγεται κανονικά με θεατές. Αν όμως δεν το αποκαταστήσει, τότε ο αγώνας θα διεξάγεται χωρίς θεατές με απόφαση της ΔΕΑΒ.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

Συνελήφθη 23χρονος για πυροδότηση δύο κροτίδων και ρίψη μίας εξ αυτών εντός του αγωνιστικού χώρου κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα

Η ενδελεχής έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και η αξιοποίηση των στοιχείων που προέκυψαν από το βιντεοληπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα επιτήρησης του γηπέδου, οδήγησε στην ταυτοποίηση και σύλληψη ατόμου, που προέβη σε πυροδότηση δύο κροτίδων και ρίψη μίας εξ αυτών εντός του αγωνιστικού χώρου κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα την 18-02-2024.

Πρόκειται για 23χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί φωτοβολίδων και της αθλητικής νομοθεσίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό