18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η MYTILINEOS θα κατασκευάσει ένα 2ο έργο CCGT στην Πολωνία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.  σε κοινοπραξία με τη Siemens Energy Global GmbH & Co KG και Siemens Energy sp. z o.o. (SIEMENS ENERGY), ανέλαβε  την κατασκευή μονάδας CCGT ισχύος 560 MW  με σχετική υποδομή στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Adamów στην περιοχή Turek της Πολωνίας.

 Συγκεκριμένα, η Κοινοπραξία έχει υπογράψει σύμβαση μελέτης, προμήθειας και κατασκευής (EPC) με τη θυγατρική της ZE PAK, PAK CCGT Sp z o.o., για την κατασκευή ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής απόδοσης σε τεχνολογία συνδυασμένου κύκλου (CCGT) ισχύος 560 MW, που αποτελείται από έναν αεριοστρόβιλο και έναν ατμοστρόβιλο, με τη χρήση πύργου ψύξης και κατασκευής εγκατάστασης φυσικού αερίου στην περιοχή του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με συνοδευτική υποδομή.

 Πρόκειται για το δεύτερο ενεργειακό έργο της MYTILINEOS στην Πολωνία, καθώς η εταιρεία έχει ήδη υπογράψει σύμβαση EPC και κατασκευάζει επί του παρόντος ένα έργο CCGT 560 MW στο Grudziadz, και πάλι σε κοινοπραξία με τη SIEMENS ENERGY.

 Το έργο PAK CCGT αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2027 και για την ανάπτυξή του θα συμμετάσχουν πολωνικές και διεθνείς αναθέτουσες εταιρείες και προμηθευτές. Στο αποκορύφωμα της κατασκευής του, 700 εργαζόμενοι και επόπτες αναμένεται να συμμετάσχουν στο εργοτάξιο.

 Η συμβατική τιμή για την MYTILINEOS ανέρχεται περίπου σε 250 εκατ. ευρώ. Η συνολική επένδυση υπερβαίνει την αξία των 2,3 δισ. PLN (500 εκατ. ευρώ).

 Τα έργα CCGT καθίστανται απαραίτητα σε όλη την Ευρώπη λόγω του κρίσιμου ρόλου τους στην ενεργειακή απόδοση και ασφάλεια. Επιπλέον, καθώς το φυσικό αέριο αναμένεται να παραμείνει μακροπρόθεσμα ως μεταβατικό καύσιμο, δρα συμπληρωματικά στο ενεργειακό μείγμα της χώρας, παράλληλα με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η MYTILINEOS κατέχει ένα ισχυρό, μακροχρόνιο και επιτυχημένο χαρτοφυλάκιο κατασκευής θερμικών έργων στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική και θεωρείται παγκοσμίως ως κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης έργων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό