18.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πασαλιμάνι: Το Σάββατο απολογείται ο εργολάβος

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα δικαστήρια οδηγήθηκαν την Τετάρτη (17/4) συνολικά εννέα συλληφθέντες, οκτώ εργαζόμενοι και ο εργολάβος, που συνελήφθησαν την Τρίτη μετά την κατάρρευση τμήματος κτιρίου στο Πασαλιμάνι, στον Πειραιά -όπου γίνονταν εργασίες ανακατασκευής- και είχε ως τραγική κατάληξη το θάνατο του 31χρονου αστυνομικού και τον τραυματισμό τριών ακόμη ατόμων (ένας εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση).

Οι εργαζόμενοι υπέβαλλαν αίτημα να χωριστεί η δικογραφία στο κομμάτι που αφορά τα πλημμελήματα και σε αυτό που αφορά τα κακουργήματα. Εισαγγελέας και ανακρίτρια έκαναν δεκτό το αίτημα.

Μετά από αυτό οι οκτώ εργαζόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς καν να απολογηθούν καθώς σε βάρος τους δεν ασκήθηκε καμία ποινική δίωξη (προς το παρόν). Διατάχθηκε προκαταρτική έρευνα για να διαπιστωθεί αν όντως υπάρχει εκ μέρους τους τέλεση αξιόποινων πράξεων. Οπότε αν και εφόσον ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος τους πιθανόν να κληθούν τις επόμενες ημέρες.

Όσον αφορά τον εργολάβο των οικοδομικών εργασιών, που κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286, κρατείται από τις Αρχές και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το ερχόμενο Σάββατο. Σημειώνεται ότι κατηγορείται για το κακούργημα της παραβίασης του οικοδομικού κανονισμού από την οποία προέκυψε θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Επίσης αναζητούνται ο μηχανικός και οι ιδιοκτήτες που σύμφωνα με πληροφορίες είναι αλλοδαποί και διαμένουν στο εξωτερικό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό