13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Φωτιά στη Δαδιά: Περισυλλέχθηκε η 19η σορός στην Λευκίμμη – Η διαδικασία αναγνώρισης θυμάτων

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το σημείο ώστε να περισυλλέξουν την σορό, καθώς, όπως σημειώνει η Πυροσβεστική, οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στην περιοχή λόγω της πυκνής βλάστησης αγγίζουν τους 700 βαθμούς Κελσίου

Απανθρακωμένη σορός άνδρα περισυλλέχθηκε από πυροσβεστικούς υπαλλήλους, χθες το μεσημέρι, σε δασικό δρόμο κοντά στις κεραίες της Λευκίμμης προς την Αγία Παρασκευή, στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμμης – Σουφλίου. Η σορός μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος.

   Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιατροδικαστής Αλεξανδρούπολης, Παύλος Παυλίδης, οι νεκροί από την πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης ανέρχονται στους 19.

   Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η σορός εντοπίστηκε τις προηγούμενες μέρες κοντά στις κεραίες της Λευκίμμης, σημείο όπου έκαιγε η φωτιά που εκδηλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το σημείο ώστε να περισυλλέξουν την σορό, καθώς, όπως σημειώνει η Πυροσβεστική, οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στην περιοχή λόγω της πυκνής βλάστησης αγγίζουν τους 700 βαθμούς Κελσίου και το ύψος της φλόγας σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνάει τα 25 μέτρα. Για το λόγο αυτό χθες το μεσημέρι οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσέγγισαν το σημείο και περισυνέλλεξαν την σορό.

   Για το παραπάνω περιστατικό, διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

   Σημειώνεται ότι για τη διευκόλυνση της όλης διαδικασίας αναγνώρισης των θυμάτων της δασικής πυρκαγιάς που έλαβε χώρα την 21 Αυγούστου 2023 στην ευρύτερη περιοχή της κοινότητας ‘Αβαντα της Π.Ε. Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχουν εκδοθεί κατευθυντήριες Οδηγίες Λειτουργίας της Ελληνικής Ομάδας Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών (D.V.I) από τις 23 Αυγούστου 2023.

   H Eλληνική Oμάδα (D.V.I), έχει αναλάβει το ανθρωπιστικό έργο της αναγνώρισης των θυμάτων της εν θέματι καταστροφής, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης, την Γενική Γραμματεία Υποδοχής Αιτούντων ‘Ασυλο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

   Επισημαίνεται ότι τo τηλεφωνικό κέντρο επικοινωνίας με την Ελληνική Ομάδα D.V.I., που λειτουργεί από την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023 και κατά τις ώρες 09.00 έως 17.00 (UTC+3), είναι τo +302131386000, υποστηρίζει τις γλώσσες: Αγγλικά, Αραβικά, Παστό, Τούρκικα και Ουρντού, ενώ η αποστολή εγγράφων για τους αγνοούμενους γίνεται στην γραμμή whatsApp 00306944471742 και στο Ε-mail [email protected]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό