16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η μαρτυρία της 18χρονης σε καθηγήτρια-Ο ρόλος της σπιτονοικοκυράς

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα νέο συγκλονιστικό στοιχείο για την υπόθεση βιασμού της 18χρονης στον Βόλος έρχεται στη δημοσιότητα μετά τη δολοφονία του φερόμενου ως βιαστή της από τον πατέρα της.

Μιλώντας στο τοπικό κανάλι ASTRA του Βόλου, ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι πρόκειται για «επίσημο στοιχείο». «Πριν ο άνθρωπος που υπερασπίζομαι κάνει την παράνομη πράξη αφότου έμαθε τα όσα περνούσε η κόρη του, το κορίτσι τα έχει αποκαλύψει νωρίτερα σε καθηγήτριά της στο πανεπιστήμιο που φοιτά», τόνισε ο δικηγόρος.

«Μαζί με τον συνάδελφο μου κ. Μιχάλη Βασιλικό, είμαστε συνυπερασπιστές της υπόθεσης. Από χθες φτιάχνουμε ένα λεπτομερές απολογητικό υπόμνημα με αντικειμενικά και υποκειμενικά στοιχεία. Έχουμε έναν υπερασπιστικό άξονα. Η αφαίρεση ανθρώπινης ζωής τιμωρείται από 2 χρόνια ως ισόβια», δήλωσε, επίσης, στο MEGA ο Αλέξης Κούγιας.

«Όταν είναι διαφορετικά τα γεγονός η δικαιοσύνη ακόμα και για την ανθρωποκτονία έχει διαφορετική άποψη. Αξιολογεί τις συνθήκες, δηλαδή πριν το γεγονός, τις συνθήκες εκτέλεσης της ανθρωποκτονίας, τι προσωπικότητα είναι κι αν είναι επικίνδυνος για την κοινωνία, γιατί η δικαιοσύνη επιζητεί την κοινωνική ειρήνη», είπε ο γνωστός δικηγόρος.

Η καταγγελία της 18χρονης

«Ο λόγος που ξεκίνησε αυτή η ιστορία είναι ότι το κοριτσάκι το οποίο δήλωσε ότι κακοποιείτο από την ηλικία των 9 ετών, είναι αριστούχος φοιτήτρια στη Φιλοσοφική σχολή σε μία πόλη της Ελλάδος. Εκεί, της νοίκιαζε ο πατέρας της διαμέρισμα και της έδινε χρήματα να το πληρώνει.

Σε μια στιγμή, η σπιτονοικοκυρά της μικρής είπε πως υπάρχει καθυστέρηση στο ενοίκιο. Εκεί κινητοποιήθηκε ο πατέρας. Ο πατέρας αυτός έχει 3 κορίτσια και είχε χάσει την σύζυγό του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ο ίδιος δούλευε σε αγρούς στην Αργαλαστή και εκεί γνώριζε την σύζυγό του την τωρινή, της οποίας ο αδερφός είναι αυτός που κακοποίησε το κορίτσι», συμπλήρωσε ο κ. Κούγιας.

Και συνέχισε αναφορικά με το χρονικό: «Όταν η σπιτονοικοκυρά διαμαρτυρήθηκε για τα ενοίκια, η μικρή έπρεπε να δικαιολογηθεί στον πατέρα της. Σε ανύποπτο χρόνο η μικρή το είπε στην καθηγήτριά της, και αυτή η καθηγήτρια την έφερε σε επαφή με ψυχολόγο. Δεν είχε αποκαλύψει το όνομα του δράστη.

Η μικρή αισθάνεται ότι εκείνη φταίει για ό,τι έγινε, ότι έπρεπε να το αποκρύψει και να υπομείνει τους εκβιασμούς. Ο 50χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες κάθειρξης αλλά πιστεύω πως δεν θα του επιβληθεί ποτέ μία τέτοια ποινή.

Όταν αποκαλύφθηκε αυτό με τα ενοίκια, η μικρή αποκάλυψε στον πατέρα της τι συνέβαινε. Ο πατέρας της δεν μπορούσε να δεχθεί ότι κάποιος αποπλάνησε και βίασε το κοριτσάκι του και κυκλοφορεί στην κοινωνία ελεύθερος.

Ο πατέρας της πίεσε την κόρη του και εκείνη του αποκάλυψε ποιος την βίαζε. το κορίτσι είναι πολύ υψηλού επιπέδου και κουβαλάει στην πλάτη του αυτό το βάρος».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό