18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανατροπή με τον θάνατο του 17χρονου από όπλο αστυνομικού

Ειδήσεις Ελλάδα

Ανατροπή στην υπόθεση της δραματικής καταδίωξης οχήματος από την αστυνομία στη Βοιωτία όπου ένας 17χρονος έχασε τη ζωή του από όπλο αστυνομικού. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του flash.gr τα εγκληματολογικά εργαστήρια που εξέτασαν το όπλο του αστυνομικού, στην έκθεσή τους αναφέρουν πως εντοπίστηκαν dna και αποτυπώματα του θύματος. Σημειώνεται πως ο αστυνομικός στα πρώτα του λόγια μετά από το αιματηρό περιστατικό είχε υποστηρίξει πως το θύμα επιχείρησε να το πάρει το περίστροφο το οποίο εκπυρσοκρότησε χωρίς ο ίδιος να πατήσει τη σκανδάλη. 

Ο θάνατος του 17χρονου είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την κοινότητα των Ρομά ενώ επεισόδια είχαν σημειωθεί σε Θήβα, Αλίαρτο, Χαλκίδα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις. 

Δείτε το ρεπορτάζ που μετέδωσε το Live News   Πώς ξεκίνησε η μοιραία καταδίωξη

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο στη Βοιωτία, αυτός δεν σταματά και ξεκινά η μοιραία καταδίωξη.

Η άγρια καταδίωξη ξεκίνησε από την Αλίαρτο και κατέληξε στο Λεοντάρι Βοιωτίας μέσα στο χωριό. Για περιπου 20 χιλιόμετρα αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες καταδίωκαν το σκούρο αυτοκίνητο με τα φιμέ τζάμια.

«Δεν σταμάτησε επειδή δεν είχε δίπλωμα»

Όπως λέει ο αδελφός του θύματος, που ήταν συνοδηγός, ο 17χρονος δεν αντιστάθηκε όταν πλέον το αυτοκίνητο σταμάτησε γιατί ερχόταν άλλο ΙΧ.

Όπως λέει στο σήμα για έλεγχο δεν σταμάτησε γιατί δεν είχε δίπλωμα.

«Δεν βγήκε από το αυτοκίνητο, οδηγούσε. Πήγε να βγει και τον πυροβόλησε. Ανοίγει την πόρτα ο αστυνομικός, τον χτυπάει στα πλευρά, τον τραβάει προς τα έξω και τον πυροβόλησε».

Τι υποστηρίζει ο αστυνομικός

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος αστυνομικός ειπε στους συναδέλφους του στο τμήμα όπου οδηγήθηκε, ότι ο 17χρονος προσπάθησε να του πάρει το όπλο και εκείνο εκπυρσοκρότησε.

«Είπα στα άτομα να βγουν έξω από το αυτοκίνητο. Τότε ο 17χρονος όρμησε να μου πάρει το όπλο και αυτό εκπυρσοκρότησε», είπε ο αστυνομικός.

Πηγές αναφέρουν ότι οι άλλοι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο, δήλωσαν ότι δεν είδαν το συμβάν γιατί ήταν πιο πίσω κι ότι άκουσαν μόνο τον πυροβολισμό. Ο θάνατός του νεαρού προκλήθηκε από σφαίρα στο αριστερό άνω άκρο και τον τράχηλο.

«Οι αστυνομικοί της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. προσέγγισαν το όχημα προκειμένου να προβούν σε έλεγχο υψηλού κινδύνου, κατά τη διάρκεια του οποίου ο ελεγχόμενος οδηγός τραυματίστηκε μετά από πυροβολισμό, του οποίου οι συνθήκες τέλεσης ερευνώνται», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ.

Ο αδελφός του 17χρονου, συνοδεία αστυνομικού, μετέφερε με το αυτοκίνητο τη σορό του στο νοσοκομείο της Θήβας.

Ο 40χρονος αρχιφύλακας κρατείται. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό