22.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ώρες αγωνίας για 16χρονη με εγκεφαλίτιδα στον Βόλο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ώρες αγωνίας βιώνει εδώ και έναν μήνα η οικογένεια μίας 16χρονης μαθήτριας από τον Βόλο, καθώς η έφηβη διαγνώστηκε με εγκεφαλίτιδα και νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο  Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στη μονάδα Παίδων.

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, η περιπέτεια υγείας για το 16χρονο κορίτσι εκδηλώθηκε εντελώς ξαφνικά, αιφνιδιάζοντας τους γονείς και τους παππούδες που βρίσκονται στο πλευρό της, περιμένοντας να ακούσουν από τους γιατρούς μία ευχάριστη είδηση που να παραπέμπει στην πλήρη αποκατάσταση του παιδιού, που δοκιμάζεται σκληρά.

Από τη μία στιγμή στην άλλη και ενώ το παιδί ήταν γερό, χωρίς προβλήματα, μία μέρα που επέστρεψε από το σχολείο άρχισε να παραπονιέται για αφόρητους πόνους στο κεφάλι, ενώ σταδιακά μέσα σε λίγες ώρες παρουσίασε κενά μνήμης.

Πανικόβλητοι οι γονείς, καθώς επρόκειτο για ένα κορίτσι δραστήριο, που ασχολούνταν με τον αθλητισμό και είχε καλές επιδόσεις στο σχολείο, τη μετέφεραν αρχικά στο Νοσοκομείο Βόλου. Οι γιατροί ξεκίνησαν μία σειρά εξετάσεων μέχρι που διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από εγκεφαλίτιδα, η οποία προκλήθηκε από αυτοάνοσο, το οποίο εκδηλώθηκε μετά από ίωση.

Όπως ήταν φυσικό σήμανε συναγερμός. Η 16χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Δεν υπήρχε χρόνος για χάσιμο.

Τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με το οικογενειακό της περιβάλλον, η 16χρονη έχει επαφή με το περιβάλλον και αντιδρά σε διάφορα ερεθίσματα, οι γιατροί όμως λένε ότι ο δρόμος για την αποκατάσταση και πλήρη λειτουργία του οργανισμού της είναι ακόμη πολύ μακρύς.

Οι γονείς της βρίσκονται στο πλευρό της από την πρώτη στιγμή, αναμένοντας έξω από τον θάλαμο του Νοσοκομείου. Στον Βόλο οι παππούδες μαζί με την 20χρονη αδελφή της 16χρονης «κρέμονται» κυριολεκτικά στο τηλέφωνο και προσεύχονται για την ανάρρωσή της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό