22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Να γίνει επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, είχε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, ενόψει της πανελλαδικής απεργίας της Τετάρτης, 28 Φεβρουαρίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Γαβρήλος, η τομεάρχης Εσωτερικών Γιώτα Πούλου, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των εργαζομένων, δήλωσε:

«Ευχαριστούμε πάρα πολύ που ήρθατε, που είστε εδώ. Στηρίζουμε αμέριστα την αυριανή γενική απεργία, στηρίζουμε και τα πάρα πολλά δίκαια αιτήματα τα οποία έχετε.

Πρώτα απ’ όλα αύριο είναι και μια σημαντική μέρα για τη ψυχή της χώρας μας, μετά το έγκλημα των Τεμπών πριν από ένα χρόνο. Πρέπει όλος ο κόσμος ο οποίος αισθάνεται απογοητευμένος από την έλλειψη κράτους δικαίου και δικαιοσύνης στη χώρα μας να σταθεί δίπλα σε αυτές τις οικογένειες, καθώς και να υπάρξει απονομή δικαιοσύνης, και με πολιτική ευθύνη, το συντομότερο δυνατό.

Όσον αφορά στα ζητήματα της ΑΔΕΔΥ, όλοι γνωρίζουμε ότι ο κόσμος της εργασίας ταλανίζεται από μια τεράστια ακρίβεια μετά από χρόνια πληθωρισμού, μετά από χρόνια χωρίς αυξήσεις μισθολογικές. Υπάρχουν πολλά μέτρα που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση για την ακρίβεια αρχίζοντας από το ρεύμα και τα καρτέλ στα τρόφιμα. Πρακτικά εμείς στηρίζουμε την οριζόντια αύξηση των μισθών στο Δημόσιο κατά 10% και την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, όπως είναι και στον ιδιωτικό τομέα. Είμαστε στη διάθεσή σας για να προωθήσουμε τα ζητήματά σας κοινοβουλευτικά όπως μπορούμε. Θεωρούμε ότι είναι από δίκαια έως αυτονόητα αυτά που ζητάτε. Πρέπει να υπάρχει σωστή λειτουργία του ΣΕΠΕ, ώστε να υπάρχει έλεγχος στην εργασία, λιγότερα ατυχήματα και αύξηση των επιδομάτων των Βαρέων και Ανθυγιεινών και συμπερίληψη παραπάνω κατηγοριών σε αυτά. Πρέπει επιτέλους να στελεχώσουμε το Δημόσιο, δεν είναι δυνατόν να είναι υποστελεχωμένο το Δημόσιο και ο Έλληνας φορολογούμενος, πρώτα απ’ όλα, να μην έχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Δεύτερον, όπου υπάρχει ζημία λόγω της υποστελέχωσης, να πληρώνει τα σπασμένα.

Άρα, λοιπόν, είναι σημαντικό για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας να στελεχώσουμε το Δημόσιο σωστά και αποδοτικά και συγχρόνως να μπορεί να υπάρχει ένα καθεστώς αξιοπρέπειας, με εργασιακά δικαιώματα, έτσι ώστε να μπορεί το Δημόσιο να είναι ανταγωνιστικό. Είναι λειτούργημα το να προσφέρεις στο έθνος σου. Η εργασία για το κράτος πρέπει να γίνεται με όρους που να είναι δίκαιοι γι’ αυτό τον κόσμο, για την τεχνογνωσία που φέρνει και για την απόδοσή του στον Έλληνα πολίτη».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό