24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

13χρονη βιάστηκε ομαδικά σε δημόσιες τουαλέτες

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα 13χρονο κορίτσι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση στο πάρκο Villa Bellini στην Κατάνια της Σικελίας, ενώ έκανε βόλτα με τον 17χρονο φίλο της. Μια ομάδα νεαρών ανδρών ανάγκασε το κορίτσι και τον φίλο της να μπουν σε δημόσια τουαλέτα. Εκεί, κάποιοι από αυτούς κρατούσαν το αγόρι, την ίδια στιγμή που δύο άτομα από την ομάδα κακοποιούσαν την ανήλικη κοπέλα. Το περιστατικό συνέβη τις απογευματινές ώρες στις 30/1.

Υπάρχουν επτά άνδρες ύποπτοι, οι οποίοι φέρονται να εισήλθαν παράνομα στην Ιταλία μεταξύ Νοεμβρίου 2021 και Μαρτίου 2023 ως «ασυνόδευτοι ανήλικοι», σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica. Φέρονται, μάλιστα, να προέρχονται από την Αίγυπτο και να είναι ηλικίας 15 έως 19 ετών. 

«Δύο με άρπαξαν και άλλοι κρατούσαν τον φίλο μου. Μας πήγαν στις τουαλέτες του πάρκου. Ήταν ένας εφιάλτης, δεν υπήρχε κανένας εκεί εκείνη την ώρα», ανέφερε η 13χρονη. 

Είπε ότι προσπαθούσε να απελευθερωθεί, όπως και ο φίλος της, αλλά δεν τα κατάφεραν αφού είχαν να αντιμετωπίσουν μια ομάδα επτά ατόμων. Δύο από αυτούς φέρονται να τη βίασαν, ενώ οι υπόλοιποι παρακολουθούσαν την πράξη.

«Ανάγκασαν και τον φίλο μου να παρακολουθεί», δήλωσε. «Ούρλιαζε, ήταν απελπισμένος», συνέχισε προσθέτοντας: «Είπα, σας ικετεύω, σας ικετεύω, μη μου κάνετε κακό, αφήστε με να φύγω». 

Ο βιασμός συνεχίστηκε για 30 λεπτά μέχρι τη στιγμή που το ζευγάρι κατάφερε τελικά να απελευθερωθεί και να δραπετεύσει από τον εφιάλτη που έζησε. Αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία, με τις Αρχές να συλλαμβάνουν την ομάδα των νεαρών σε λιγότερο από 24 ώρες. 

Το θύμα αναγνώρισε τους δύο ανήλικους, φερόμενους ως δράστες του βιασμού. Ο ένας από αυτούς, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι ένας από τους βιαστές, ενώ ο άλλος ήταν ένα από τα αγόρια που παρακολουθούσαν αναγκάζοντας τον φίλο της κοπέλας να βλέπει. 

Το δείγμα DNA συνέδεσε επιτυχώς έναν από τους τρεις ανήλικους με τον βιασμό, όπως είπε ο Εισαγγελέας. 

Η κοπέλα μπόρεσε να αναγνωρίσει μόνο δύο από τους δράστες φοβούμενη μήπως κατηγορήσει κάποιον αθώο, αλλά ο φίλος της αναγνώρισε τους άλλους πέντε, αναφέρει η Corriere. 

Σύμφωνα με την Εισαγγελία της Κατάνια, οι επτά ύποπτοι κατηγορούνται για ομαδική σεξουαλική βία. Τέσσερις ενήλικες έχουν συλληφθεί, ενώ οι τρεις ανήλικοι κρατούνται στο Κέντρο Πρώτης Προληπτικής Υποδοχής στην πόλη της Σικελίας.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, η οποία έτυχε να βρίσκεται σε προγραμματισμένη επίσκεψη στην περιοχή, δήλωσε σοκαρισμένη για τον βιασμό. Εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για το θύμα και υποσχέθηκε ότι «θα αποδοθεί δικαιοσύνη». 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό