19 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Νεκρό 12χρονο αγόρι από Ισραηλινά πυρά

Ειδήσεις Ελλάδα

Νεκρό από σφαίρα στρατιώτη του Ισραήλ έπεσε ένα αγόρι 12 ετών στην Δυτική Όχθη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Το παιδί σκοτώθηκε στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη όταν χτυπήθηκε από σφαίρα στο στήθος κατά τη διάρκεια επεισοδίων ανάμεσα σε κατοίκους της Μπέιτα, νότια της Νάμπλους, και μέλη του στρατού του Ισραήλ.

Διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου υπέκυψε, σύμφωνα με το παλαιστινιακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο λόγος που οι ισραηλινοί στρατιωτικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του 12χρονου δεν είναι σαφής.

Ο ισραηλινός στρατός, περιορίστηκε να αναφέρει ότι εξετάζει τις πληροφορίες για το συμβάν. Η ήδη τεταμένη κατάσταση στη Δυτική Όχθη, περιοχή που κατέχει το Ισραήλ από το 1967, επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο από την 7η Οκτωβρίου, όταν η Χαμάς εξαπέλυσε έφοδο εναντίον νότιων τομέων της ισραηλινής επικράτειας.

Έκτοτε κάπου 220 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού και επιθέσεις εβραίων εποίκων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Ξεκίνησε η 4ήμερη εκεχειρία στη Γάζα – Το απόγευμα η απελευθέρωση των πρώτων Ισραηλινών ομήρων

Ο Ισραηλινός στρατός από την πλευρά του λέει πως έχει συλλάβει πάνω από 1.800 υπόπτους σε «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις στη Δυτική Όχθη, στην πλειονότητα των περιπτώσεων για φερόμενες σχέσεις με τη Χαμάς.

Ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη φέτος ανέρχεται σε τουλάχιστον 416.

Στη Λωρίδα της Γάζας, την οποία σφυροκοπεί ασταμάτητα ο ισραηλινός στρατός μετά την επίθεση, καθώς η ισραηλινή κυβέρνηση ορκίστηκε να «εξαλείψει» τη Χαμάς, έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 14.800 άνθρωποι, ανάμεσά τους κάπου 6.150 παιδιά, κατά τον πιο πρόσφατο απολογισμό του υπουργείου Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό