23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εκατοντάδες σε πορεία για τη 12χρονη στον Κολωνό

Ειδήσεις Ελλάδα

Με το σύνθημα «Έχετε λεφτά, έχουμε φωνή, όχι στη συγκάλυψη του κάθε βιαστή», περίπου 400 άτομα συμμετείχαν την Τετάρτη (13/03) το απόγευμα σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στα Σεπόλια, αντιδρώντας στην εισαγγελική πρόταση για το βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης του Κολωνού, Ηλία Μίχο.

Η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα κάλεσε σε συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στο μετρό Σεπόλια, με κεντρικό αίτημα να μη γίνει αποδεκτή η πρόταση της εισαγγελέως της δίκης για την υπόθεση κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, που απαλλάσσει τον Ηλία Μίχο από τα εγκλήματα του βιασμού και της μαστροπείας.

«Απαιτούμε να μην γίνει δεκτή η πρόταση της εισαγγελέως. Καμία ανοχή στα κυκλώματα τράφικινγκ και παιδοβιαστών», τονίζει η συλλογικότητα, στη σχετική ανακοίνωσή της.

Ξεκινώντας από το μετρό Σεπολίων, η πορεία κινήθηκε προς το μαγαζί του Μίχου με στάση στο ιατρείο του δερματολόγου που έχει συλληφθεί για την υπόθεση. «Τα παιδιά έχουν φωνή», «Καμία ανοχή στα κυκλώματα τράφικινγκ και παιδοβιαστών», «Ελλάς Ελλήνων Παιδοβιαστών είστε δολοφόνοι παιδικών ψυχών» μερικά από τα αιχμηρά συνθήματα που ακούγονται.

Η Λαϊκή Συνέλευση πέραν της σημερινής συγκέντρωσης στον σταθμό του μετρό στα Σεπόλια, απευθύνει κάλεσμα και για διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, αύριο Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Ένταση υπήρξε νωρίς το βράδυ της Τετάρτης (14/03) στη συμβολή της οδού Ξανθίππης και Δράμας, όταν ομάδα συμμετεχόντων στην πορεία πέταξαν αντικείμενα σε διμοιρία των ΜΑΤ και έσπασαν τη τζαμαρία σε σουβλατζίδικο παρακείμενο στο μαγαζί του Ηλία Μίχου. Λίγο νωρίτερα άγνωστοι πέταξαν τρικάκια στην περιοχή εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στη 12χρονη και στα αδέλφια της.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα

ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΌ ΦΤΩΧΈΣ, ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ, ΒΙΑΣΤΕΣ

Σήμερα όλη η κοινωνία παρακολουθεί οργισμένη την εισαγγελέα Μαρία-Ελένη Νικολού να ξεπλένει με την πρόταση της τον παιδοβιαστή και μαστρωπό Ηλία Μίχο και τους υπόλοιπους παιδοβιαστές ενώ την ίδια στιγμή κατηγορεί τη μητέρα της 12χρονης ότι εξέδιδε το παιδί της. Το σύστημα δουλεύει συντεταγμένα και το αποδεικνύει ακόμα μία φορά. Η αστυνομία εμπλεκόμενη προφανώς σε μαφιόζικα κυκλώματα όπως έχουμε δει από μία σειρά υποθέσεων που το αποδεικνύουν (υπόθεση Greek mafia, υπόθεση Ηλιούπολης) όχι μόνο δεν συνέλλεξε στοιχεία για την ενοχή του κατηγορούμενου. Όχι μόνο δεν ερεύνησε τον οίκο ανοχής που η 12χρονη κατήγγειλε ότι την εξέδιδε ο Μίχος αλλά κάθε φορά αποθάρρυνε τη μητέρα της 12χρονης και όλα τα συγγενικά πρόσωπα να προβούν σε όποια καταγγελία ήθελαν να προβούν.

Τα ΜΜΕ με το δικό τους πάντα ρόλο, εκείνον του χτισίματος ενός καλού προφίλ και ενός εύπεπτου αφηγήματος για κάθε παιδοβιαστή και βιαστή, έπλεκαν το εγκώμιο του καλού αφεντικού και του ευυπόληπτου πολίτη τόσο για τον Μίχο, όσο και για τους υπόλοιπους παιδοβιαστές, όπως για παράδειγμα το δερματολόγο που διατηρούσε ιατρείο στη γειτονιά μας. Και έτσι στρωμένος ο δρόμος από κάθε παράγοντα ισχύος αυτής της κοινωνίας φτάνει σήμερα μέχρι την πρόταση της εισαγγελέως, ώστε και η δικαιοσύνη με τη σειρά της να βάλει το δικό της λιθαράκι στην καταδίκη όλων των φτωχών και ευάλωτων επιζώντων ατόμων αυτής της κοινωνίας. Γιατί το μόνο πόρισμα που μπορεί να βγει από αυτή την εισαγγελική πρόταση είναι ότι τα φτωχά και ευάλωτα άτομα αυτής της κοινωνίας είναι έκθετα, μπορεί να τους συμβεί οτιδήποτε. Μπορεί να σκοτωθούν σε κάποιο τρένο ή από τις κλωτσιές κάποιου αφεντικού ένα μεσημέρι στην Ομόνοια, να βιαστούν, να κακοποιηθούν, να απειληθούν και να τιμωρηθούν τελικά που μίλησαν, που όρθωσαν ανάστημα. Η πρόταση της Εισαγγελέως δεν αθωώνει απλά τον Μίχο και ξεπλένει τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους παιδοβιαστές αλλά καταδικάζει σε ισόβια απομόνωση και αδιέξοδο τη 12χρονη επιζώσα και κάθε άλλο θύμα, παιδί ή γυναίκα, επειδή τόλμησε και έσπασε τον κύκλο της σιωπής. Το ίδιο βέβαια επιφυλλάσσει η δικαιοσύνη και για τη μητέρα της που τόλμησε να σπάσει την ομερτά και τον κύκλο της καταπίεσης του παιδιού της.

Όμως, η πραγματική δύναμη αυτής της κοινωνίας είμαστε εμείς, εμείς που μένουμε στις φτωχογειτονιές, που δουλεύουμε για τρεις κι εξήντα και δεν μπορούμε να βγάλουμε το μήνα, εμείς που κουραστήκαμε να φοβόμαστε για μας τους ίδιους και τις ίδιες, για τις φίλες μας, για τους γνωστούς μας, για τα παιδιά μας, τα παιδιά των φίλων μας αν είναι καλά, αν θα γυρίσουν σώα σήμερα το βράδυ, εμείς που δεν βρίσκουμε το δίκιο μας πουθενά, οι πιο ευάλωτοι από μας, εμείς είμαστε οι πιο οργισμένες και κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να μας παρακάμψει. Στις γειτονιές μας και σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας μαστρωποί, βιαστές, παιδοβιαστές έχουν ήδη κριθεί ένοχοι και δεν χωράνε, χωρίς απόφαση κανενός αστικού δικαστηρίου. Εμείς περιφρουρούμε τις γειτονιές μας, εμείς περιθάλπτουμε και χτίζουμε πλέγμα αλληλεγγύης για τα θύματα και τις επιζώσες και η οργή μας θα τους σαρώσει.

ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΜΑΣΤΡΟΠΟΥ ΜΙΧΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΩΝΑΘΩΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΗΣ 12ΧΡΟΝΗΣ ΕΠΙΖΩΣΑΣΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗ 12ΧΡΟΝΗ ΕΠΙΖΩΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΗΣΣΗΜΕΡΑ 13/03, ΩΡΑ 19.00 ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΕΠΟΛΙΑ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό