16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Έτοιμο το 12ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας» ανακοίνωσε η φον ντερ Λάιεν

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει έτοιμο τo 12ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και αναμένεται να το ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα, ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας σήμερα (4.11.2023) στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας.

«Οι νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα περιλαμβάνουν έως και 100 νέα πρόσωπα, νέες απαγορεύσεις εισαγωγών και εξαγωγών, ενέργειες για την ενίσχυση του ανώτατου ορίου τιμής του πετρελαίου και σκληρά μέτρα σε εταιρείες τρίτων χωρών που παρακάμπτουν τις κυρώσεις», τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην ομιλία της στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας.

Επίσης, επισήμανε ότι η πίεση κατά της Ρωσίας θα συνεχιστεί. Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπογράμμισε εξάλλου, ότι η Ουκρανία προχωρά σε «βαθιές μεταρρυθμίσεις», ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη πόλεμος «πλήρους κλίμακας».

«Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε όλη την τεχνική και πολιτική υποστήριξη που χρειάζεστε. Είμαι πεπεισμένη ότι μπορείτε να επιτύχετε τον φιλόδοξο στόχο σας, να ληφθεί ήδη φέτος η ιστορική απόφαση για την έναρξη της διαδικασίας των ενταξιακών διαπραγματεύσεων», ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν στο ουκρανικό κοινοβούλιο.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε μάλιστα ότι ο ευρωπαϊκός στόχος της Ουκρανίας είναι «πραγματικά εφικτός».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό