20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κικίλιας: Στόχος να γίνει η Κρήτη 12μηνος τουριστικός προορισμός

Ειδήσεις Ελλάδα

Από το Ηράκλειο ξεκίνησε την περιοδεία του στην Κρήτη ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Από το Ηράκλειο ξεκίνησε την περιοδεία του στην Κρήτη ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος εξέφρασε για μια ακόμη φορά την βεβαιότητα ότι η τρέχουσα τουριστική σεζόν θα είναι από τις πλέον δυναμικές, προσθέτοντας ότι δεν έχει σημασία μόνο το ρεκόρ, αλλά «να καταφέρουμε να κάνουμε πράξη αυτό που έχει πει και ο πρωθυπουργός, τουρισμός 12 μηνών στην Κρήτη».

Ο κ. Κικίλιας συναντήθηκε με τον δήμαρχο και στελέχη του Δήμου Χερσονήσου, επικεντρώνοντας στην στόχευση για το μέλλον που αφορά την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και τις συνέργειες -όπως τόνισε- μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιωτών. Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, το τουριστικό προϊόν θα πρέπει να επεκταθεί στους 12 μήνες τον χρόνο, σε μια βάση «ποιοτικών παρεχομένων υπηρεσιών, που πρέπει να υποστηριχθούν και από τις αντίστοιχες υποδομές», επισημαίνοντας προς αυτή την κατεύθυνση, την αναγκαιότητα να προχωρήσουν τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια.

Ο υπουργός Τουρισμού, συνοδευόμενος από τον γγ του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, τον βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ Μάξιμο Σενετάκη και τοπικά στελέχη του κόμματος, επισκέφθηκε το Αγρόκτημα Πεσκέσι, μια πρωτοποριακή μονάδα που δημιουργήθηκε πριν από 23 χρόνια και στην οποία ο εμπνευστής της παράγει κηπευτικά, ελιές, βότανα, ελαιόλαδο, μέλι, χωρίς να χρησιμοποιεί λιπάσματα και φυτοφάρμακα, ενώ εκτρέφει και οικόσιτα τα οποία ζουν ελεύθερα και αποτελούν το βασικό παράγοντα στη βιοδυναμική καλλιέργεια που πραγματοποιείται.

Ο κ. Κικίλιας συνεχάρη τον δημιουργό του κτήματος Παναγιώτη Μαγγανά, επισημαίνοντας ότι τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, «δείχνουν το μεράκι του Έλληνα και την εφευρετικότητά του», συμπληρώνοντας ότι με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η σύνδεση του πρωτογενή τομέα με το εμπόριο και τον τουρισμό.

Στις 7:00 το απόγευμα ο κ. Κικίλιας θα συμμετέχει σε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με θεσμικούς φορείς, όπως τον περιφερειάρχη, τον δήμαρχο Ηρακλείου, ξενοδόχους, τουριστικούς πράκτορες, στελέχη του επιμελητηρίου και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.

Αύριο Πέμπτη, ο κ. Κικίλιας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη και επαφές στον Άγιο Νικόλαο και την Ελούντα, ενώ θα συνεχίσει την περιοδεία του στην Κρήτη, επισκεπτόμενος το Ρέθυμνο και τα Χανιά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό