19.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10χρονος σκότωσε συνομήλικο επειδή έχασε σε αγώνα ποδηλασίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα φρικτό έγκλημα έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία της Καλιφόρνια  καθώς ένα δεκάχρονο αγόρι πυροβολήθηκε μέχρι θανάτου από συνομήλικό του και αυτό γιατί δεν μπορούσε να αποδεχτεί ότι έχασε σε έναν αγώνα με ποδήλατα.

Ο Κιθ Κ.Τζ. Φρίρσον βρέθηκε να αιμορραγεί από το κεφάλι και τον λαιμό γύρω στις 16:30 τοπική ώρα το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου σε προάστιο στην Καλιφόρνια, με την αστυνομία να προχωρά στη σύλληψη του δεκάχρονου αγοριού αλλά και του πατέρα του.

Σύμφωνα με τη μητέρα του θύματος, Μπρίτανι Φρίρσον, ο ανήλικος δράστης δεν ήξερε να χάνει, και γι’ αυτόν τον λόγο πυροβόλησε τον αγόρι της, που τον νίκησε στον αγώνα με τα ποδήλατα στο Φούτχιλ Φαρμς, κάπου 26 χλμ. βορειοανατολικά του Σακραμέντο.

Η ίδια είχε δώσει στον γιο της άδεια να βγει για βόλτα με το ποδήλατο -το οποίο ζητούσε επίμονα ως Δώρο Χριστουγέννων- και λίγες ώρες αργότερα γείτονες χτύπησαν την πόρτα της ώστε να την ενημερώσουν γι’ αυτό που είχε συμβεί στο αγόρι της.

«Ούρλιαζα όταν είδα το παιδί μου σωριασμένο στο έδαφος, γιατί καταλάβαινα ότι δεν είχε καμία τύχη», είπε η χαροκαμένη μητέρα, προσθέτοντας ότι ένα γειτονόπουλο, που μετείχε επίσης στον αγώνα με τα ποδήλατα, της περιέγραψε τι συνέβη.

Το δεκάχρονο αγόρι συνελήφθη ως ύποπτο φόνου και ο 53χρονος πατέρας του, Αρκέτ Ντέιβις, για μεταφορά κλεμμένου, γεμάτου σφαίρες όπλου, σε όχημα, έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και διευκόλυνση τέλεσης εγκλήματος.

Πώς έγινε το φονικό

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δεκάχρονος πήγε στο φορτηγάκι του πατέρα του για να του φέρει τσιγάρα και βρήκε το όπλο.

Το πήρε και «καυχιόταν ότι ο πατέρας του είχε όπλο» και στη συνέχεια «πυροβόλησε μία φορά το θύμα και έτρεξε να κρυφτεί σε γειτονικό διαμέρισμα».

Τότε ήταν που ο Ντέιβις, όπως πιστεύει η αστυνομία, προσπάθησε να κρύψει το όπλο πετώντας το σε κοντινό κάδο απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τη μητέρα του θύματος, το γειτονόπουλο της είπε ότι το αγόρι έφυγε εξοργισμένο μετά την ήττα του στον αγώνα με τα ποδήλατα και επέστρεψε με ένα όπλο, με το οποίο πυροβόλησε τον γιο της χωρίς να πει κουβέντα.

Η μητέρα κατέθεσε στο γραφείο του σερίφη της κομητείας του Σακραμέντο όσα της είπε το γειτονόπουλο.

Απαρηγόρητη η μητέρα του θύματος

Η μητέρα του θύματος είπε ότι το αγόρι της πάντα βοηθούσε ηλικιωμένες γειτόνισσες να μεταφέρουν τα ψώνια τους, ήταν φιλικό, έξυπνο και γενναιόδωρο, ένα «πολύ καλό παιδί».

Και πρόσθεσε ότι της ραγίζει την καρδιά το γεγονός ότι ο γιος της έπεσε νεκρός, όπως φαίνεται, από τα πυρά κάποιου που θεωρούσε φίλο του.

Η οικογένεια του Κιθ θεωρεί υπεύθυνο τον Ντέιβς για τον χαμό του αγοριού και αυτό που περιμένει τον γιο του. «Αντί να βοηθήσει το μωρό μου, προσπάθησε να κρύψει το όπλο, να συγκαλύψει τον φόνο. Θα το πληρώσει. Ζητώ δικαιοσύνη για τον γιο μου», είπε η μάνα.

Πρώην κατάδικος, που του είχε απαγορευτεί η κατοχή όπλου, ο Ντέιβις οδηγήθηκε στη φυλακή και του ορίστηκε εγγύηση ύψους μισού εκατομμυρίου δολαρίων μέχρι τη δίκη.”>https:=”” www.iefimerida.gr=”” kosm…<=”” a=””>

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό