16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κρήτη:: Μια 10χρονη και ένα μωρό παρασύρθηκαν στη θάλασσα

Ειδήσεις Ελλάδα

Σωτήρια παρέμβαση των ναυαγοσωστών της παραλίας

Μία 10χρονη αλλά και μία οικογένεια με μωρό παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά της θάλασσας και κινδύνευσαν να πνιγούν με τους ναυαγοσώστες να τους σώζουν έγκαιρα.

Χθες το μεσημέρι στην περιοχή του Ανισσαρά Ηρακλείου η 10χρονη που παραθερίζει με τους γονείς της στην Κρήτη, δεν υπάκουσε στις υποδείξεις των ναυαγοσωστών και στην κόκκινη σημαία που είχε αναρτηθεί εξαιτίας των έντονων κυματισμών και βούτηξε στη θάλασσα.

Όπως ανέφεραν οι ναυαγοσώστες της παραλίας, τα υπόγεια  ρεύματα την τράβηξαν μέσα με αποτέλεσμα να χάσει την ψυχραιμία της και να αρχίσει να πίνει νερό. Στο σημείο έφτασε αμέσως ο ναυαγοσώστης που κατάφερε να βγάλει την 10χρονη έξω σώα.

Λίγες ώρες μετά, μια οικογένεια τουριστών με το μωράκι τους παρασύρθηκαν με τον ίδιο τρόπο από τα υπόγεια ρεύματα και άρχισαν να ζητούν βοήθεια μη μπορώντας να πλησιάσουν την ακτή, ο ναυαγοσώστης κινητοποιήθηκε άμεσα πλησιάζοντας πρώτα το μωρό το οποίο κατάφερε να βγάλει πρώτο έξω με το σωσίβιο, ενώ στην συνέχεια έβγαλε και τους δυο γονείς παρέχοντας τους προληπτικά τις πρώτες βοήθειες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό