18.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το απόλυτο 10αρι που έμεινε στην ιστορία της ενόργανης γυμναστικής

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Νάντια Κομανέτσι έχει μείνει στην ιστορία της ενόργανης γυμναστικής από όταν ήταν μόλις 14 ετών. Σήμερα κλείνει τα 62 της χρόνια.

Στις 12 Νοεμβρίου 1961 η Νάντια Κομανέτσι είδε το πρώτο φως του ήλιου στο χωριό Ονέστι της Ρουμανίας. Οι γιατροί ενημέρωσαν την μητέρα της όχι έχει γεννηθεί με μια κύστη γεμάτη υγρό στο κεφάλι, η οποία θα μπορούσε να της δημιουργήσει πνευματική καθυστέρηση. Τελικά, η μητέρα της την πήγε στην εκκλησία και την επόμενη μέρα, σαν θαύμα, η κύστη εξαφανίστηκε.

Όταν πήγαινε νηπιαγωγείο γράφτηκε στη πρώτη της γυμναστική ομάδα, τη «Φλόγα». Ο Μπέλα Κάρολι την ανακάλυψε λίγα χρόνια αργότερα και τελικά έγινε ο προπονητής της.

ΑΠΕ-MΠΕ

Η πρώτη της σημαντική διάκριση ήρθε το 1970, όταν έγινε η νεαρότερη αθλήτρια που κέρδισε το εθνικό πρωτάθλημα της χώρας της. Πέντε χρόνια αργότερα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο σε όλα τα αθλήματα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Νορβηγίας, εκτός από τις ασκήσεις εδάφους που πήρε το ασημένιο.

Στις 18 Ιουλίου του 1976, η 14χρονη Νάντια έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακού Αγώνες του Μόντρεαλ. Με ένα τέλειο πρόγραμμα στους ασύμμετρους ζυγούς απέσπασε το απόλυτο «10» για πρώτη φορά στην ιστορία!

Τέλος στην ένδοξη καριέρα της έβαλε το 1980 μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας, έχοντας κατακτήσει συνολικά 16 χρυσά, 7 ασημένια και 2 χάλκινα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

INTIME

Σήμερα ζει στην Οκλαχόμα με την σύζυγό της, γυμναστή και Ολυμπιονίκη Μπαρτ Κόρνερ, και διευθύνουν μαζί ακαδημία γυμναστικής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό