18.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Όλα για όλα κόντρα στον Ολυμπιακό, τα πλάνα του Λουτσέσκου για το ντέρμπι

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ΠΑΟΚ θέλει τη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας και να αποκτήσει την απαραίτητη ψυχολογία για τη ρεβάνς του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.  Ο Τάισον, ο Κωνσταντέλιας και οι επιλογές του Λουτσέσκου.

Τελειωμό δεν έχουν τα ντέρμπι για τον ΠΑΟΚ. Μετά την ισοπαλία με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και την οδυνηρή ήττα από τον Παναθηναικό στο Kύπελλο, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Ένα ντέρμπι που μπορεί να αποδειχθεί κομβικό για τη συνέχεια του Δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ με νίκη διατηρείται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Stoiximan Super League, έχοντας βγάλει τη σειρά των μεγάλων ντέρμπι στο δεύτερο γύρο της κανονικής περιόδου. Αν μάλιστα επικρατήσει επί του Ολυμπιακού θα αυξήσει την διαφορά από τους ερυθρόλευκους, αφήνοντάς τους σε απόσταση 10 βαθμών.

Και το όφελος του δεν θα είναι μόνο βαθμολογικό αλλά μια νίκη στο σημερινό ντέρμπι θα αποτελέσει το απαραίτητο “μπουστάρισμα” για την επικείμενη αναμέτρηση με τον Παναθηναικό στη Λεωφόρο, στη ρεβάνς της Τούμπας.

Τα πλάνα του Λουτσέσκου για το ντέρμπι

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ που είχε το Σάββατο τα γενέθλιά του (έκλεισε τα 55 χρόνια ζωής) δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Τάισον, η απουσία του οποίου είναι πολύ σημαντική, αλλά και στον Τροστ-Εκόνγκ που επέστρεψε στην Ελλάδα έχοντας ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής με την Νιγηρία, αλλά δεν είναι ακόμη σε θέση να αγωνιστεί.

Άφησε μάλιστα εκτός αποστολής τον Ράφα Σοάρες, παίρνοντας μαζί του, μετά από καιρό τον Βιεϊρίνια αλλά και τον Χάρη Τσιγγάρα, βάζοντας στην αποστολή και τρίτο επιθετικό τον Στέφανο Τζίμα.

Εκτός από την απουσία του Τάισον, είναι και το γεγονός ότι ο Γιάννης Κωνσταντέλιας ταλαιπωρήθηκε το τελευταίο διάστημα από ίωση, που προβληματίζει τον Λουτσέσκου. Λογικά ο “μικρός μάγος” του Δικεφάλου θα ξεκινήσει αν και δεν είναι ξεκάθαρο αν αντέχει να παίξει για ένα ολόκληρο 90λεπτο. Και θα τοποθετηθεί στο αριστερό άκρο της επίθεσης του ΠΑΟΚ για να καλύψει το κενό του Βραζιλιάνου.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλα ερωτηματικά, ωστόσο μοιάζει δεδομένο ότι ο 55χρονος τεχνικός θα παρατάξει την ομάδα του με την θεωρητικά βασική του ενδεκάδα.

Τα μετόπισθεν του ΠΑΟΚ θα καλυφθούν με τον Κοτάρσκι κάτω από την εστία, τον Ράχμαν Μπάμπα στα αριστερά, λογικά τον Ζόαν Σάστρε στα δεξιά της άμυνας και το δίδυμο Κεντζιόρα-Κουλιεράκης στα στόπερ.

Στη μεσαία γραμμή θα ξεκινήσουν Μαγκομέντ Οζντόεφ και Σουαλιό Μεϊτέ, στην κορυφή της επίθεσης ο Αλί Σαμάτα και πίσω του ο Ντεσπόντοφ δεξιά, ο Μουργκ στο “δέκα” και ο Κωνσταντέλιας αριστερά.

Όπως έχουν έρθει τα πράγματα και με τη φιλοσοφία του “game by game” να μην έχει αποδώσει τα αναμενόμενα στα συνεχόμενα ντέρμπι, ο άμεσος στόχος του ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρος: η νίκη στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και η ανατροπή στη Λεωφόρο για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Σε μια τέτοια περίπτωση ο απολογισμός για τον Δικέφαλο θα είναι απόλυτα θετικός λίγο πριν την τελική ευθεία για τα play offs.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό