14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη (17/4)

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η χώρα αύριο, Τετάρτη 17 Απρίλιου, καθώς θα πραγματοποιηθεί η 24ωρη πανελλαδική απεργία. Στην απεργία θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ, με μετρό, τραμ, ηλεκτρικό και σιδηρόδρομο να τραβούν χειρόφρενο για 24 ώρες.

Οι οδηγοί των ταξί, αποφάσισαν να συμμετέχουν με στάση εργασίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου τους, οι ιδιοκτήτες ταξί προχωρούσε στάση εργασίας την Τετάρτη 17 Απριλίου από τις 5 το πρωί ως τις 15:00, ενώ έχουν προγραμματίσει και συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΑΤΑ στις 10 το πρωί.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και τα λεωφορεία, τα οποία θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια από τις 9:00 ως τις 21:00. Η στάση εργασίας θα διαρκέσει από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται μετά τις 10:00 ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα αναχωρήσουν από τις 20:00 ή νωρίτερα.

Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα λεωφορεία στις γραμμές του ΟΑΣΑ τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Επιπλέον, δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας, διότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία.

Επίσης, στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι Ομοσπονδιές. Παράλληλα, μεταξύ των ενώσεων που αποφάσισαν συμμετοχή στην απεργία είναι και η ΕΙΝΑΠ που εκπροσωπεί τους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά.

Στο μεταξύ, τη συμμετοχή της στην απεργία ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών με αποτέλεσμα την Τετάρτη να μην γίνει κανένα δρομολόγιο της Hellenic Train, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας.

Απεργία 17 Απριλίου: Στάση εργασίας στα λεωφορεία την Τετάρτη

Με στάσεις εργασίας αποφάσισαν να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ. Ειδικότερα, τα αστικά λεωφορεία στην Αθήνα αναμένεται να κινηθούν από τις 9:00 ως τις 21:00. Η στάση εργασίας θα διαρκέσει από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας.

Σημειώνεται ότι η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται μετά τις 10:00 ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα αναχωρήσουν από τις 20:00 ή νωρίτερα. Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα λεωφορεία στις γραμμές του ΟΑΣΑ τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Τροποποιήσεις της Hellenic Train

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Hellenic Train, λόγω της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που εξήγγειλε η Γ.Σ.Ε.Ε., στην οποία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, θα υπάρξουν αναστολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια σε όλο το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό