20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα και έπεσε σε αυτοκίνητα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα να σπάσει και να καταλήξει σε διερχόμενα αυτοκίνητα.

Όπως διαβάζουμε στο korinthostv, από τύχη δεν τραυματίστηκε κανένας από τους επιβαίνοντες των οχημάτων. Επί τόπου μετέβη περιπολικό του Τμήματος Τροχαίας Κορίνθου.

korinthostv

korinthostv

korinthostv
Γιατί έχει σημασία η εκπαίδευση οδήγησης οχήματος γερανού

Σύμφωνα με το hndfcrane.com, η λειτουργία ενός γερανού εναέριας κυκλοφορίας απαιτεί εξειδικευμένες δεξιότητες και γνώσεις λόγω της περίπλοκης φύσης του εξοπλισμού και των πιθανών κινδύνων. Χωρίς επαρκή εκπαίδευση, οι χειριστές και το λοιπό προσωπικό που εμπλέκεται σε λειτουργίες γερανού ενδέχεται να μην γνωρίζουν τους κινδύνους και τον τρόπο μετριασμού τους, οδηγώντας σε ατυχήματα, τραυματισμούς, ακόμη και θανατηφόρους. Επιπλέον, η έλλειψη εκπαίδευσης μπορεί να οδηγήσει σε μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε νομικές και οικονομικές συνέπειες.

Χειρισμός Φορτίου

Η εκπαίδευση στη διαχείριση φορτίου καλύπτει θέματα όπως η επιλογή του σωστού εξοπλισμού σφεντόνας ή αρματωσιάς, ο υπολογισμός του βάρους φορτίου και του κέντρου βάρους και η σωστή ασφάλιση του φορτίου. Περιλαμβάνει επίσης κατάλληλες τεχνικές ανύψωσης, όπως αποφυγή ξαφνικών εκκινήσεων και στάσεων, διατήρηση της ισορροπίας του φορτίου και χρήση σημάτων χειρός για την επικοινωνία με το άλλο προσωπικό.

Επιθεώρηση και Συντήρηση

Η επιθεώρηση και η συντήρηση του γερανού είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας του γερανού. Οι χειριστές θα πρέπει να εκπαιδεύονται στο πώς να εκτελούν επιθεωρήσεις πριν από τη βάρδια, να εντοπίζουν πιθανούς κινδύνους και να αναφέρουν εγκαίρως τυχόν προβλήματα. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν πώς να εκτελούν εργασίες ρουτίνας συντήρησης, όπως λίπανση, καθαρισμός και μικρές επισκευές.

Διαδικασίες έκτακτης ανάγκης

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οι χειριστές γερανών και το λοιπό προσωπικό που εμπλέκεται σε εργασίες γερανού θα πρέπει να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να αποτρέψουν περαιτέρω ζημιές και να προστατεύσουν την ασφάλειά τους. Η εκπαίδευση γερανού θα πρέπει να καλύπτει διαδικασίες έκτακτης ανάγκης όπως το κλείσιμο του γερανού, η εκκένωση της περιοχής και η παροχή πρώτων βοηθειών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό